İzmirli Ezgi Yelekoğlu Baylan'ın tasarım merakı, henüz çocukluk yıllarında başladı. Ev hanımı olan annesinin yaptığı el işleri, çok küçük yaşta ilgisini çekti. En sevdiği aktivite, annesine yardım edip çeşitli materyallerden tasarımlar yaratmak, kendine oyunlar kurmaktı. Zaman içinde bu merak, tutkuya dönüştü. Baylan, lise yıllarında kariyerini bu alanda sürdürmeye karar verdi. Henüz çocuk yaşta başlayan tasarım tutkusunu mesleği haline getiren Baylan, "Benim için tüm çocuklar çok değerli. Zihinsel, bedensel engeli olan ya da olmayan tüm çocuklar, oyun alanlarında aynı keyfi almalı. Tüm çabam bunun için. İşimi çok seviyorum" dedi.

YÖNETİCİ OLDU

2008 yılında İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü'nü kazandı. 2013'de mezun olduktan hemen sonra özel bir şirkette endüstriyel tasarımcı olarak işe başladı. Burada, İzmir Ekonomi Üniversitesi mezunu Altuğ Toprak ile birlikte hazırladığı bir proje, endüstriyel tasarım yarışmasında birincilik ödülü aldı. Ekonomi Bakanlığı'ndan yurt dışı bursu kazanarak İtalya Milano'da yüksek lisansını yaptı. Türkiye'ye döndükten sonra kariyer basamaklarını hızla tırmanıp çalıştığı şirkette yönetici olmayı başardı.

'ANNE OLDUKTAN SONRA DAHA DA ANLAMLI'

'Düşten Gerçeğe' sloganıyla çocuklar, gençler, yetişkinler ve engelli vatandaşlar için eğlenceli ve sağlıklı alanlar yaratan 'Cemer Kent Ekipmanları' isimli firmada tasarım merkezi müdürü olarak görev yapan Baylan, bugün çocuklar için birbirinden renkli oyun parkları tasarlıyor. Çocukluk hayalinin onu bu noktaya getirdiğini söyleyen Baylan, "Küçükken kendim için tasarladığım oyuncakları şimdi tüm çocuklar için tasarlıyorum. Çocuklara hitap ediyor olmak benim için çok önemli. 2 yaşında bir kızım var, anne olduktan sonra oyun parkı tasarlamak benim için daha büyük bir anlam kazandı" ifadelerini kullandı.

'HER YIL 4-5 PARK'

Sosyalben Vakfı ve Cemer iş birliğiyle yürütülen 'Umut Parkı' isimli sosyal sorumluluk projesinde çalıştığını ifade eden Baylan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Oyun parkına ulaşamayan her çocuğa ulaşmaya çalışıyoruz. Doğu'daki köylere parklar yapıyoruz. Şu ana kadar Kars ve Gaziantep'te parklar açtık. Bu ay sonunda üçüncü parkımızı  açacağız. Hedefimiz her yıl 4-5 parkı faaliyete geçirebilmek. Bu projenin içerisinde yer almak, çocuklar için tasarlamak benim için çok kıymetli. Oyun oynamak her çocuğun hakkı, bunun için elimden geleni yapmaya hazırım."

DHA 

Editör: Haber Merkezi