Karadeniz’in en güzel kentlerinden Ordu dendiğinde akla yemyeşil doğa, baş döndüren lezzetler, eşsiz bir manzara ve antik kentler gelir. Son yıllarda ülkemizin yerli ve yabancı turistler arasında popüler turizm beldelerinden biri haline gelen Ordu’nun gezilecek yerleri saymakla bitmez.

Ordu - Giresun Havalimanı şehre ulaşımı kolaylaştıran en önemli etkenlerden biridir. Hava yoluyla şehre gelmeyi tercih eden ziyaretçiler Ordu Havalimanı araç kiralama ofisinden araç kiralama hizmeti alabilirler. Ordu Havalimanı üzerinden şehre giriş yapan ziyaretçiler Rent Go Ordu araç kiralama ofisinden araç kiralama hizmeti almayı da tercih edebilirler. Böylece Ordu’nun tarihi yerleri başta olmak üzere pek çok farklı görülmeye değer destinasyonu konforlu bir şekilde keşfedebilirler.

Ordu Tarihi ve Doğal Güzellikleri ile Büyülüyor

Karadeniz Ordu ve birbirinden güzel pek çok şehre ev sahipliği yapar. Rent Go araç kiralama hizmeti ile Ordu ve civarındaki birbirinden güzel lokasyonları keşfetmek mümkündür. Çok iyi düzenlenmiş sahil şeridi ile beğenileri toplayan Ordu’da mutlaka görmeniz gereken yerlerin başında Boztepe gelir.

Boztepe’ye Ordu 15 Temmuz Meydanı’ndan hareket eden bir teleferikle çıkılabilir. Ordu’nun güzelliklerinin en iyi şekilde fotoğraflanabileceği yer olarak popülerleşen Boztepe’nin yüksekliği yaklaşık 450 metredir. Ordu’nun ve Karadeniz’in muhteşem manzarasının izlenebileceği en iyi yer olan Boztepe’de kafe, restoran ve piknik alanları da bulunmaktadır.

Ordu Merkez’de bulunan Ordu Müzesi bu şehri ziyaret edenlerin mutlaka gezmesi gereken yerlerden biri olarak kabul edilir. 1896 yılında Paşaoğlu Hüseyin Efendi’nin yaptırdığı bina Paşaoğlu Konağı adıyla da anılır. Günümüzde Etnografya müzesi olarak kullanılan binanın taşları Ünye’den; çini ve ahşap malzemeleri de Romanya’dan getirilmiştir.

Ülkemizin pek çok yerinde olduğu gibi Karadeniz’de de Müslümanlar ve Hristiyanlar uzun yıllar boyunca yan yana yaşamıştır. 1853 yılında Ortodoks Hristiyanlarının yaptırdığı Taşbaşı Kilisesi tamamı kesme taştan inşa edilmiş bir yapıdır. 2000 yılında restore edilen bina günümüzde kültür merkezi olarak hizmet vermeye devam etmektedir.

Araç Kiralayarak Tatil Konforunuzu Artırabilirsiniz

Rent Go Rent a Car araç kiralama hizmetlerinden yararlanılarak Ordu’nun en güzel noktaları keyifle keşfedilirken ziyaret edilmesi gereken noktalardan biri Yason Burnu’dur. Rent Go araba kiralama hizmeti Ordu’nun Perşembe ilçesine 15 kilometre mesafede bulunan Yason Burnu’na gitmenin en konforlu yoludur. Büyüleyici Karadeniz manzarası ve dalgalarla rüzgârın binlerce yılda şekillendirdiği kaya oluşumlarıyla dikkat çeken Yason Burnu gün batımı manzarasıyla ünlüdür. Yason Burnu’nda en çok ziyaret edilen tarihi yapı ise Yason Kilisesi’dir.

Karadeniz’in en güzel yaylaları arasında yer alan Çambaşı Yaylası aynı zamanda bölgedeki en büyük yaylalardan biri olma özelliğine sahiptir. Çambaşı Yaylası’nda konaklamak için doğa otelleri, bungalov oteller ve yayla evleri hizmet vermektedir. Yaz sıcaklarından kaçmak için en iyi alternatiflerden biri olan Çambaşı Yaylası’na Rent Go araç kiralama şirketi filosundan istenilen marka ve modelde araç seçilerek konforlu bir şekilde ulaşılabilir.

Bozukkale, Ordu şehrinin kurulduğu ilk yer olma özelliği taşır. Günümüzde 2. derece arkeolojik sit alanı olarak koruma altındadır. Aynı zamanda tekne gezilerinin de değişmez rotaları arasında yer alır. Rehberli doğa yürüyüşleriyle de Bozukkale’deki doğal güzellikler ve tarihi yapılar ziyaret edilebilir.

Gaga Gölü doğaseverlerin Ordu’da mutlaka keşfetmesi gereken yerler arasındadır. Gaga Gölü’nün çevresi onlarca çeşit ağaca ev sahipliği yapan bir tabiat harikasıdır. Kerevit ve sazan balığı açısından zengin olduğundan balıkçılık turları kapsamında da sıklıkla ziyaret edilen yerlerdendir. Bu arada Ordu’nun meşhur yemeği hamsi köftesi yemeden dönmemek gerektiğini de hatırlatmış olalım.

Editör: Haber Merkezi