Karın sarkması gibi bazı problemler kimi zaman diyet ya da spora rağmen düzelmeyebilir. Bu da birçok kişiyi özellikle de kadınları oldukça mutsuz eden bir duruma neden olur. Sarkan göbek nasıl her kadının korkulu rüyası ise düz bir karın da neredeyse her kadının arzu ettiği bir estetik görünümdür. Karın germe ameliyatı ile dümdüz ve gergin bir karına sahip olmak mümkün. Sarkan göbeği sıkılaştırma için etkili sonuç ortaya çıkarak tekniklerden biri de abdominoplasti; yani karın germe ameliyatıdır.

KARIN SARKMASI NEDEN OLUR?

Karın sarkma problemi, kış aylarında kıyafetler ardına gizlenebilse de özellikle bahar ayları gelip ince kıyafetler giyilmeye başladığında kendini daha net gösterir. Karın sarkmasına yol açan nedenlerin ilk sırasında alınan fazla kiloların hızlı bir şekilde verilmesi yer alır. Spor yapmadan kısa zamanda verilen büyük miktardaki kilolar özellikle karın bölgesinde hızlı bir deformasyon yaratır. Bu sebeple hızlı kilo alıp verme, karında çatlaklar ve karında sarkma problemlerine yol açabilir.

Karın sarkması, kadınlarda hamilelik sonrası dönemde de yaşanabilen bir sorundur. Özellikle çoğul gebelik yaşayan ya da birkaç kez doğum yapmış kadınlar için karın sarkması kaçınılmaz olabilir. Karın sarkması kadınlarda görüldüğü gibi fazla kilo vermeye bağlı olarak erkeklerde de görülebilir. Karın sarkmasına yol açan bir diğer neden de herhangi bir sebeple uygulanan cerrahi operasyonlardır. Bazı cerrahiler de karın sarkma problemine neden olabilir. Bazı kişilerde genetik kaynaklı diyebileceğimiz karın bölgesi derisinin gevşekliği de söz konusu olabilir.

KARIN GERME AMELİYATI NASIL YAPILIR?

Karın sarkma probleminin temelini karın cilt dokusunun; yani derinin gevşemesi oluşturur. Karın bölgesindeki deri fazlalıkları kat kat bir görüntüye sebebiyet verir ve bu da karın estetik görünümünü bozar. Aynı zamanda bu bölgede yağlanma sarkmayı arttırır. Karın germe ameliyatı ile bu doku fazlalıkları alınabilir ve karına düz bir estetik görünüm kazandırılabilir.

Öncelikle yapılan muayene çerçevesinde karın bölgesinde oluşan kas ayrılması ve dokuların sarkma derecesi belirlenir. Ardından bu bilgilere bağlı olarak karın germe için ameliyat planlaması yapılır. Karın germe ameliyatı, cerrahi tekniklerle karın duvarı kasları sıkılaştırma ve deri fazlalıklarını almayı hedefleyen bir estetik operasyondur. Bu süreç tamamen kişinin durumuna göre yapılan bir planlama ile gerçekleşir. Kişinin karın sarkma derecesine bağlı olarak mini karın germe ya da tam karın germe ameliyatı yapılır.

Genel anestezi altında operasyonun türüne göre 3-5 saat içinde gerçekleşen karın germeabdominoplasti sonrası 2-3 gün hastanede yatış söz konusudur. Eğer karın bölgesinde fazla yağlanma varsa gerekli görüldüğü takdirde karın germe ile Liposuction da uygulanabilir. Liposuction ile bölgesel fazla yağlar bu operasyon sırasında alınabilir.

Karın germe estetiğinde sarkmanın yoğunluğuna göre operasyonun türü belirlenir. Bu plan dahilinde de karın bölgesinde cerrahi kesiler yapılarak fazla deriler alınır. Karın germe estetiğinde eriyen dikiş veya doku yapıştırıcıları kullanılır. Kısacası dikişlerin alınması gibi bir durum olmaz. Genellikle karın germe cerrahisi için kesi izleri bikini ya da iç çamaşırı alanına gizlenir. Tam karın germe ameliyatında kasık bölgesinde mini karın germe ameliyatına göre daha büyük bir kesi yapılır ve göbek deliği de estetik bir biçimde yeniden yapılır. Mini karın germe ameliyatında göbek deliğine dokunulmaz. Karın estetiği konusunda daha detaylı bilgi almak için karın germe sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

KARIN GERME AMELİYATI SONRASI İYİLEŞME SÜRECİ

Karın germe estetiği aslında bir karın toparlama ameliyatıdır. Karın germe ameliyatı sonrası iyileşme süreci operasyon türüne, kişinin cilt yapısına, ameliyat sonrası belirtilen kurallara uyup uymadığına göre değişebilir. Öncelikle karın germe sonrası özel bir korse giymek gerekir. Karın şekillenmesine destek veren bu özel korse, düzenli bir şekilde belirtildiği süre boyunca kullanılmalıdır. Hem mini karın germe hem de tam karın germe ameliyatı sonrası hafif düzeyde cerrahiye bağlı ağrılar yaşanabilir. Önerilen ağrı kesici ilaçlar, birkaç gün içinde bu durumun azalmasına fayda sağlayacaktır.

Karın estetiği sonrası hızlı bir şekilde iyileşebilmek için hijyen ve bakım kurallarına dikkat edilmelidir. Ameliyat sonrası en az 7 gün ev istirahati önerilir. Belirli bir süre ağır kaldırmamak ve spor yapmamak gerekir. Doktorunuz bu konuda sizi yönlendirecektir. Hem karın germe ameliyatı öncesi hem de sonrasındaki süreçte sigara içilmemesi gerekir.

Karın germe ameliyatı fiyatları, mini karın germe ya da tam karın germe ameliyatı türlerine göre değişir. Karın germe ameliyatına liposuction gibi yağ aldırma yöntemleri de eklenecekse buna göre bir planlama ve fiyatlandırma yapılabilir. Karın germe ile ilgili merak edilen konulardan biri de “Karın germe sonrası hamile kalabilir miyim?” oluyor. Karın germe ameliyatı sonrası istenirse hamile kalınabilir. Bu karın estetiği, hamile kalma ya da doğum gibi durumları etkilemez.

Editör: Haber Merkezi