Bergama'da, belediye tarafından Millet Bahçesi Projesi nedeniyle mağduriyet yaşayan stat esnafı, açtığı üç ayrı davadan ikincisi de sonuçlandı.

İLK DAVADA YIKIM İHALESİ HUKUKA AYKIRI BULUNDU

Bergama'da 14 Eylül Stadyumu'nu da içerisine alan ve 51 bin 569 metrekarelik alana yapılmak istenen 'Millet Bahçesi Projesi' nedeniyle kışa girilirken mağduriyet yaşayan 86 esnaf, üç ayrı dava açmıştı. Esnaf dükkanlarının yıkımı için belediye yönetimi tarafından 9 Kasım tarihinde açılan ihale sonrası açılan ilk davada mahkeme; yapılan ihalenin hukuka ve mevzuata aykırı olduğu ileri sürülerek, yürütmeyi durdurma kararı vermişti.

ESNAF İKİNCİ DAVAYI AÇTI

Bergama’nın AKP’li belediye başkanı Hakan Koştu, stadyum çevresindeki esnafa; kiracı bulunduğu adresin 'riskli yapı' tespiti nedeniyle yıkımının yapılacağı, bu nedenle de 60 gün içerisinde tahliye etmesi gerektiğine dair bir yazı göndermişti. Stat esnafı bu duruma da sessiz kalmadı. Verilen sözler hatırlatıldı, basın açıklamaları yapıldı. Millet Bahçesi Projesi için yıkılmak istenilen stat dükkânlarının riskli yapı olarak gösterilmesi eleştirilere neden oldu. Belediye'nin tutumu 'kanuna karşı hile' ve 'esnafın arkasından dolanma' olarak yorumlandı. Esnaf bu konuyla ilgili bir dava daha açtı.

İzmir 5.İdare Mahkemesi, mülkiyeti belediyeye ait taşınmazlar ile ilgili Millet Bahçesi Projesi için yıkılmak istenilen ancak 'riskli yapı' denilerek rapor tutulan kararın iptali istemi ile açılan davada; karar verilinceye kadar, itiraz yolu açık olarak yürütmeyi durdurma kararı verdi. Karar esnaf arasında Bir Kez Daha umutları arttırarak sevinç ile karşılandı.

"SADECE EKMEĞİMİZİN PEŞİNDEYİZ"

Karara sevinen stat esnafları; “Mahkemenin son davada verdiği karar umutlarımızı bir kez daha arttırdı. Bizler hiçbir siyasi oluşumun içinde değiliz. Sadece ekmeğimizin peşindeyiz. Burada 86 esnaf ve 310 çalışan var. Hepimizin aileleri var. Kara kış öncesi işyerlerimizi kaybedersek ne yaparız. Esnaflar olarak bizlere verilen sözlerin tutulmasını ve mağduriyetimizin kaldırılmasını istiyoruz” sözleriyle yaşadıklarını anlattı.

AJANSBAKIRÇAY

Editör: Haber Merkezi