Öğrenci Veli Derneği Buca Şubesi bir basın açıklaması yaptı. Açıklamaya Buca Cem Evi, Buca Kent Konseyi Yöneticileri ve Buca Koop mahallesi sakinleri de katıldı. Buca Veli Derneği adına açıklamayı okuyan Güzide Zeren, tüm okulları İmam Hatip'e çeviren AKP hükümetinin diğer okulları da bu kalıba sokabilmek için eğitimde hiçbir vasfı olmayan gerici ve dinci vakıflarla protokoller imzalamasına tepki gösterdi. 

Buca Ege İhracatçılar birlikleri Ortaokulu müdürünün seçmeli derslerde öğrencilere zorla din dersini seçtirmesi ve öğrencilerin bundan yakınmasına dikkat çekilen açıklamada, okul müdürünün çocuk istismarı ile gündeme gelen EnsarVakfı üyelerinin okulda derslere girerek öğrencileri mescite götürüp namaz kıldırmasına tepki gösterdi. Aynı zamanda müdürün bu vakfın sapkın kitaplarının okulda okutulmasına izin verdiği fakat velilerden gelen tepkiler sonucu kitapları toplattığı bildirildi.

Toplatılan kitapta namazsız insanların “zararlı” olduğu vurgulanarak, ölüme övgüler düzülürken, dinsiz insanların “En bedbaht mahluk olduğu ve "sol cihetinden şeytan gibi dessas, ayyaş, aldatıcı bir adam... Çok ziynetler, süslü suretler, fantaziyeler, müsrikler... Sol yolun yolcusu bedbaht yolcusu her vakit ejderhanın ağzına girmeye muntazırdır... Fen, felsefe, sanat, hikmet, o yolda beş para etmez...Ferdler, külli akıldan istifade etsinler, öyle bir külli akıl da ancak kanun şeklinde olur. Öyle bir kanun ancak şeriattır"

AKP iktidarının okulları İmam Hatip'e çevirse de öğrenci yeterli sayısını bulamayınca kalan diğer okulları gerici, şeriattan yana vakıfların arka bahçesi yapmak istemesine karşı çıkılan açıklamada, veliler olarak sadece okulların maddi ihtiyaçlarında değil eğitimin her alanında söz sahibi olmak istediklerini belirtti. 

Öğrencilerin eğitim adı altında hurafeler ve ayrıştırıcı bilgilerle olumsuz davranışlara maruz bırakıldığına dikkat çekilen açıklamada veliler, eğitimden ve çocukların üzerinden gerici sistemin geri çekilmesini talep etti. 

Değerler eğitimi dersinin kaldırılmasını talep eden veliler "Biz veliler, tamamen gericiliğin ve hurafelerin okullara sokulmasının aracı haline gelen Değerler Eğitimi dersinin kaldırılmasını, tarikat ve cemaatlerle yapılan tüm protokollerin iptal edilmesini, tüm kitapların pedagoji uzmanları tarafından onaylandıktan sonra sınıflarda kullanılmasını, bu çerçevede eğitimin; laik, bilimsel, parasız olmasını istiyoruz. " açıklamasını yaptı.

Editör: Haber Merkezi