Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sonrasında Ankara-Moskova hattında yakınlaşma devam ederken, bu durum ABD’nin gündemine oturdu…

ABD’nin saygın medya platformlarından Bloomberg’e konuşan kaynaklar, ABD’den bir heyetin Türk mevkidaşlarıyla görüşerek Rusya’ya uygulanan yaptırımla ilgili fikir alışverişinde bulunduğunu duyurdu. ABD’nin Rusya’ya karşı çok daha sert bir tutum sergilemesi için Ankara’ya baskı yaptığına dikkat çeken Bloomberg’e konuşan kaynaklar heyetin başında ABD Hazine Bakanlığı bünyesindeki Terörle Mücadele ve Finansal Suçlar’dan Sorumlu Bakan Yardımcısı Elizabeth Rosenberg olduğunu açıkladı.

Bloomberg, “Erdoğan’ın Putin ile yakın ilişkisi Batılı ülkeleri kızdırıyor” ifadesine yer verdi. Rosenberg’in Ankara ve İstanbul’da merkez bankası başkanı ve iş insanlarıyla görüştüğü aktarılırken Haziran ayında ABD Hazine Bakanı Yardımcısı Wally Adeyemo’nun da Türkiye’ye geldiğini ve iş insanlarına Rusya’ya uygulanan yaptırımlar konusunda mektup gönderdiği hatırlatıldı.

Öte yandan Eylül ayında ABD, Rusya’da kullanılan ve Türkiye’de de kabul edilen Mir ödeme sistemine karşı harekete geçmiş ve 5 Türk bankası bu sistemi kullanmayı bırakmıştı.

Editör: Haber Merkezi