120 binden fazla toplam mezunu,

35- 40 bin civarı toplam işsizi,

Her yıl bunlara katılan 5 bin mezun ve yaklaşık 3-4 bin artı işsizi,

23 tane üniversitesi,

Bağı, bahçesi, binası, çiftliği, lojmanı, işçisi, aracı, hocası, memuru, tahtası, sırası, bilgisayarı, var oğlu varı yanı başımızda duruyorken; o kadar ziraat fakültesi içinde başka bir tarım mümkün felsefesine yakışanı olmadı mı?

Sorun eğitim mi?

Belediyenin kayaklarından aktarılarak kurulacağı düşünülen vakıf üniversitesinin İzmir’in ihtiyaç sahibi hanelerine faydası ne olacağı planlanmakta mı?

Bu tarım üniversitesi oluşumu tamamlandıktan sonra memlekette olmayan hangi eğitimlerin verilmesi planlanmaktadır?  

Ülkedeki ziraat fakültelerinin sayısının bu kadar fazla olmasına, boş kontenjanların varlığına, işsiz kalan, iş arayan bir dünya tarım emekçisine, mühendisine kurulacak olan tarım üniversitesinin ne gibi faydaları olacaktır?

Ülkede görülmemiş ölçekte bir toplu iş sözleşmesine imza atan büyükşehir emekçileri sofralarında çocuklarına karakılçık ekmeği yedirebilecekler midir mesela tarım üniversitesi kurulduktan sonra?

Eğer fikirlerimiz özgün ve güvenilirliği sağlam ise yani onlara güveniyorsak ve dünyada bir şeyleri değiştirebileceğine eminsek sonuna kadar o fikrin arkasından gitmeli.

Lakin ben bilirim diye yola çıkıp üstelik hatada ısrara devam edersek;

Şöyle komik hatalar yaparız;

 Bilmem kaç yüz yıl önce icat edilmiş tekerleği ‘’ben buldum’’ diye milletin karşısına çıkarız.

Ateşi ‘’ben yaktım’’ bakın gördünüz mü deriz.

Hele bir de ‘’Amerika’yı tekrar keşfetmek’’ yok mu en kötüsü de o ki bakın dünya ne alemde!

Komik duruma düşmenin yanında bu icatlar bulunurken harcanan zaman, emek ve kaynağın tekrar harcanıp boşa gitmesi İzmir’in acil ihtiyaçları için (kentsel dönüşüm, deprem vb.) felaket olacaktır.

Belki Tarımsal Daire Başkanımızın haberi yoktur, ben bildirmiş olayım kendisine; İzmir içinde, Bornova kampüsünde, bu ülkenin en iyi Ziraat Fakültesi var. Gerçekten bilmiyor olabilir ve Başkanımıza eksik bilgi de veriliyor olabilir. Her canlıya orada okumak nasip olmaz. Tam adı EGE ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ…  Saygı ve sevgilerimle…