İZ GAZETE - Halk Tv’de Lale Özan Arslan’ın sorularını yanıtlayan Ulu, önemli açıklamalarda bulundu. Aday olma gerekçesini, “Bugüne kadar toplumun bilgi edinme hakkına hizmet ettim. Halkın duygularına tercüman oldum. Artık halkın dertlerine derman olmak istiyorum. İcraat gerçekleştirmek istiyorum.” ifadeleriyle açıklayan Ulu, yaklaşık dört yıldan bu yana Dikili’de kendisine yönelik bir çağrı olduğunu söyledi.

Ulu, “Sadece Dikili’de yaşayanlardan değil, Türkiye’nin dört bir yanından aday olmam için bir teşvik söz konusuydu. Halkımızın bu güçlü teveccühü benim ideallerimle, tasarılarımla birleşince ben de aday adayı olmaya karar verdim. Bunun için Cumhuriyet Halk Partimizin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu bizzat ziyaret ettim. Kendisiyle görüştükten sonra başvurumu yaptım.” ifadelerini kullandı.

‘BUGÜNE KADAR REHBERİM BİLİM OLDU BUNDAN SONRA DA ÖYLE OLACAK’

Dikili’nin baskı dönemlerinde bir demokrasi platformuna dönüştüğünü belirten Ulu, Dikili’nin, Dikili’de yaşayan insanlar ve aydınlar için nefes alınacak bir yere olduğunu söyledi. Ulu, Dikili’nin yeniden böyle bir yer olacağının altını çizdi. “Kültür ve Demokrasi kenti kimliği yeniden canlanacak.” dedi.

Dikili’nin problemlerine değinen Ulu, bu problemleri nitelikli bir kadro ve ile çözebileceğine vurgu yaptı. Ulu, “Bizim derlenip toparlanmamıza ihtiyacım var. Mesela Dikili’de bir kanalizasyon problemi var. Bu temel sorunların yanı sıra, Dikili bir turizm kenti ve Dikiliyi dünyaya tanıtmak tam da benim işim. Buna dair projelerim var. Turizm hareketinin profesyonelleriyle birlikte hazırladığım ve daha da hazırlayacağım projelerim var. Bugüne kadar rehberim bilim oldu bundan sonra da öyle olacak.” diye konuştu.

URUGUAY DEVLET BAŞKANINI ÖRNEK VERDİ

Ulu sözlerini şöyle sürdürdü;

“Orkestrayı iyi kurmak, A takımını iyi kurmak, o sinerjiyi oluşturmak, halk ile bütünleşmek ve yürümek lazım. Dikili’de kent konseyini de yeniden canlandırmayı düşünüyorum. Çünkü katılımcı demokrasi ve ortak akla dayalı bir yönetim anlayışı ile Dikili Demokrasi Merkezi’ni kurmayı düşünüyorum. Burada sorunlarımızı konuşup, beyin fırtınası gerçekleştireceğiz. Dikili’nin problemlerine hep birlikte çözüm arayacağız.”

Tarımsal kalkınmaya önem vereceklerini söyleyen Ulu, Uruguay devlet Başkanı José Mujica’nın halkını yoksulluktan tarım sayesinde kurtarmasını örnek verdi. “22 yıllık meslek hayatımda çok insan biriktirdim. Bunları Dikili’ye kanalize etmeyi düşünüyorum.” dedi.

‘TARIM VE TURİZM BİZİM LOKOMOTİFİMİZ OLACAK’

Dikili’de bir Kültür Merkezi olmadığını söyleyen Ulu, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Profesyonel, dünyaca ünlü mimarlarımız var. Onlarla birlikte projeler geliştirip, kültür merkezi yapmanın ötesine geçmek istiyorum. Eskişehir’de rol modelimiz Yılmaz Büyükerşen’in yaptığı gibi hatta belki de onu da aşabilecek bir Bilim-Kültür-Sanat parkı yapmak istiyorum. Bunun dışında eğitim merkezleri, sanat galerileri ve kütüphane olacak.”

Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Dikili’de yaşayan insanların da ekonomik kriz nedeniyle zor durumda olduğuna dikkat çeken Ulu, yerel politikalar geliştirerek Dikili’de yaşayan insanları ekonomik olarak rahatlatacaklarını söyledi. Ulu, “Elimizi taşın altına koyacağız ve ne gerekiyorsa yapacağız. Bu belediyenin görevi. ‘Bundan bize ne?’ diyemeyiz. Çağdaş belediyecilik anlayışıyla hareket etmeliyiz. Yerel ekonomik politikalarımız arasında, tarım ve turizm bizim lokomotifimiz olacak. Belediyede hektarlarca tarım alanımız var. Bu alanları üretime sokacağız. Toprak işleyenin, su kullananın. Birlikte üreteceğiz, hakça bölüşeceğiz. Bu işsizliğe çare açısından önemli bir çalışma olacaktır.” diye konuştu.

Ulu sözlerini şöyle tamamladı:

“Sosyal belediyecilik tam da Cumhuriyet Halk Partisi’nin işi. Dünyada bu böyle. İsveç modellerini inceleyebiliriz. Sosyal yardım önemli. Ancak bu bilimsel ve çağdaş uygulamaları ile hayata geçirilmeli. Bizim inancımızda bir elin verdiğini diğer el bilmez. Yaşlılarımıza ve engellilerimize gereken yardımlar ulaştırılacağı zaman insan onurunun zedelenmemesi çok büyük önem taşıyor.”

Editör: Haber Merkezi