İZ Televizyonu’nda Pınar Teke ile Gün Doğdu programının yayın konuğu CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu oldu. Gruşçu, konuşmasında AKP’nin ülke içerisindeki yönetim politikalarına, CHP’nin iktidar yolundaki hedeflerine ve Konak İlçe Örgütü’nün yaptığı çalışmalara kadar birçok konuya değindi. Gruşçu, son dönemde yükselen dolar ve avro kuruyla birlikte yapılan zamlara yönelik, “İktidar zam üstüne zam yapmaya devam ediyor. Türkiye’de 2021 yılında doğalgaza yüzde 17, elektriğe yüzde 21 oranında zam yapıldı. Ancak tüketicilerin zamlarla beraber gelirleri aynı oranda artmadı. Paramız gün geçtikçe değer kaybediyor. İktidar yerli ve milli olduğunu iddia etse de böyle değildir. LPG’ye sadece geride kalan 40 gün içerisinde 93 kuruş, motorine ise 10 günde 87 kuruş zam geldi. Bu zamlar devam edecek. Tüketici enflasyonunda çarpıcı olmayan rakamlar verdiler ancak üretici enflasyonu göz ardı ediliyor. Ülkemizde üretici enflasyonunda rekor kırdık. Cumhur İttifakı’na oy vermiş seçmenlerimiz dahi AKP’nin ekonomi politikalarına güvenmiyorlar. CHP olarak tüm sorunları biz çözeceğiz” değerlendirmesinde bulundu. TBMM’ye sunulan 2022 bütçe teklifine göre AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, kendi maaşına yüzde 14,4 zam yapmasına ilişkin CHP’li Gruşçu, “İnanılır gibi değil ve tamamen akıl tutulmasıdır. Kararları zaten kendisi alıyor. Dışarıda yurttaşın halini görmezden gelen bir yaklaşımla karşı karşıyayız. AKP miladını artık doldurmuştur ve vatandaşımız bunun farkında. Ülkenin rahat bir nefes alması için erken seçime gidilmesi gerekiyor ” dedi.

Devlet yönetiminde liyakat sisteminin kalmadığını söyleyen Gruşçu, “Osmanlı’nın devleti aliye kültürü, Türkiye Cumhuriyet’i kurulduktan sonrada devam etti. Ancak son 20 yıl içerisinde bu kültür ayaklar altına alındı. Devlette ciddiyet kalmadı ve suç örgütleri devlet içerisine sıçradı. Devlet kurumlarına yakınlık ilişkileriyle personel alımı yapılıyor. CHP iktidar olduğunda bu durumu ortadan kaldırıp, rezalete son vereceğiz” dedi.

‘YÖNETECEĞİZ’

Gruşçu, önümüzdeki seçimlerde CHP iktidar olursa ilk 100 gün içerisinde ülkedeki temel sorunların çözüleceğini söyleyerek, “Öncelikli ülkede yaşayan vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlayacağız. Yasama, yürütme ve yargı işleyişinin birbirinden ayrılması gerekiyor. Bunu gerçekleştireceğiz. Esnafımıza can suyu getireceğiz. Çiftçimizin almış olduğu kredileri sıfırlayacağız. Teşviklerle birlikte çiftçimiz yeniden üretmeye başlayacak. Türkiye Cumhuriyeti’ni bizden daha iyi yönetecek ikinci bir kadro yoktur. Biz ülkeyi büyük bir liyakat ve kararlılıkla yöneteceğiz. Ülke içerisinde iğneden ipliğe ne varsa bizler bunu biliyoruz” ifadelerini kullandı. 

'GELİN BİRLİKTE HESAP SORALIM’

CHP’li Gruşçu, son olarak AKP ve MHP’ye oy veren vatandaşlara, “Verdiğiniz oylar hangi partiye olursa olsun saygı duyuyorum. Ancak vatandaşların ülkeyi bu hale getirenlerden demokratik olarak hesap sorması gerekmektedir. Gelin birlikte hesap soralım. Siyasi parti olarak yurttaşımızdan sadece oy istemiyoruz. Onların sorunlarını çözmeye talibimiz ve bunu başaracağız” diyerek seslendi.

Editör: Haber Merkezi