Torbalı ile bağlantı yolu olan İzmir – İstanbul otobanının Kemalpaşa girişi açılmıştı. Torbalı’dan da yoğun kullanılacak otobanın fiyat tarifesi merak ediliyordu. Yap-İşlet-Devret modeli ile ihale edilen Gebze - Orhangazi - İzmir (İzmit Körfez Geçişi Köprüsü ve Bağlantı Yolları Dahil) Otoyolu’nun kapsamında yapımı tamamlanan; (Balıkesir - Edremit) Ayrımı - İzmir Kesimi Saruhanlı Kavşağı ile Kemalpaşa Kavşağı arasının trafiğe açılması Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde onaylanmıştı. Gelişmelerin ardından yol trafiğe açıldı ve araç geçişleri başladı. Karayolları Genel Müdürlüğü de 2018 yılı geçiş tablosunda Aralık ayı itibariyle güncellemeye gitti. Açılan yollara ilk fiyatlandırma yapıldı. Buna göre aralarında 59 kilometre bulunan İzmir ve Saruhanlı arasında toplam 5 sınıf araç kategorisi için ücretler netleşti.

AKS aralığı 3.20 metreden küçük iki akslı araçların tabi olduğu Sınıf 1 için; 18.40 TL’lik,

AKS aralığı 3.20 metre ve 3.20 metreden büyük UKOME kararı gereğince geçebilen ve geçemeyen her türlü iki AKS’lı araçların tabi olduğu sınıf 2 için; 29.45 TL’lik,

3 AKS’lı her türlü araçların tabi olduğu Sınıf 3 için; 35.00 TL’lik,

4 ve 5 AKS’lı her türlü araçların bulunduğu Sınıf 4 için; 46.40 TL’lik,

6 ve yukarı AKS’lı araçların bulunduğu Sınıf 5 için; 58.55 TL’lik,

Motosikletlerin tabi olduğu Sınıf 6 için; 12.90 TL’lik ücretlendirme yapıldı.

SÜRÜCÜLERDEN DE TEPKİ VAR

Öte yandan İzmir'in oldukça yoğun takip edilen  sosyal paylaşım sitesi  İzmir Çevirme Radar sayfasına tepkilerini yazan sürücüler fiyat tarifesine yoğun tepki gösterdiler. Bir sürücü, '' Bugün yeni açılan otobanı denedim. Güzel olmuş. Yapanların eline sağlık ama ben burdan Aydına 5TL'ye gidiyorum. Kemalpaşa'dan Turgutlu'ya 20 km yola 15.75 TL bilginiz olsun'' diye yazdı.

BİZİM TORBALI

Editör: Haber Merkezi