İnşaat çalışmaları sırasında günlük yaşamın olumsuz etkilenmemesi için hat "derin tünelle" geçilecek.

İzmir metrosunu Evka 3’ten Fahrettin Altay’a kadar uzatan İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de hattı Narlıdere’ye kadar ulaştırarak toplam metro hat uzunluğunu 26 kilometreye çıkaracak. Güzergah üzerindeki günlük yaşamı ve sosyal hayatı etkilememesi için “derin tünel”le geçilecek metro hattının ihalesi 20 Aralık 2017 tarihinde gerçekleşecek.

ULUSLARARASI İHALE

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 7.2 kilometre uzunluğunda, 7 istasyondan oluşacak F.Altay – Narlıdere hattı için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ile kredi sözleşmesini imzaladı ve yapım işinin ihalesi için gerekli prosedürleri tamamlayarak uluslararası ihale ilanına çıktı. 2 aşamalı ihalenin ilk aşaması 20 Aralık 2017 tarihinde yapılacak. İlk aşamada teknik teklifler sunulacak; gerekli değerlendirme sonucu 2. aşamaya geçilerek mali teklifler alınacak. İhale aşamasının tamamlanmasının ardındany 2018 yılı başlarında hattın yapımına başlanılması hedefleniyor.

7 istasyondan oluşan F.Altay –Narlıdere hattında Balçova, Çağdaş, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastane, Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Narlıdere, Siteler ve Kaymakamlık istasyonları yer alıyor.

Editör: Haber Merkezi