ASYA YAŞARİKİZ / İZ GAZETE - İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin İZBAN'da uygulamaya koyacağı yeni ücret sistemi İzmirliler tarafından tepkiyle karşılandı.

Sosyal medyada başlatılan kampanyaların yanısıra Birleşik Haziran Hareketi de ulaşım zammına karşı sokağa çıkarak yurttaşlara yeni uygulamayı anlatıyor ve uygulamanın geri çekilmesi için imza topluyor.

EN UZAK MESAFE ÜCRETİ 6.43 TL 

Yeni uygulama ile yurttaşların, bindiği noktadan varacağı durağa kadar olan mesafede 25 km sonrası her km başına tam bilette 7 kuruş, öğrenci ve 60-65 yaş kartlarında 4 kuruş ve öğretmen kartlarında ise 5 kuruş ek ücret ödemek durumunda olacağını ifade eden Haziran üyeleri, "Havaalanından binen bir yolcu, Menemen’de inecekse bu uygulama öncesinde 2.86 TL ödüyorken, uygulama sonrası bu fiyat 4.68 TL’ye çıkmaktadır. Bu da yetmezmiş gibi İZBAN’a binebilmek için vatandaşın kartında en uzak mesafe ücreti – yani 6.43 TL bakiye bulundurması gerekmektedir. Kartında bu miktar bulunmayan vatandaş ise İZBAN’ı kullanamayacaktır." açıklamasında bulundu.

"UYGULAMA DERHAL GERİ ÇEKİLSİN"

Gittiğin kadar öde sistemiyle işleyecek yeni uygulamayı soygun olarak nitelendiren Haziran üyeleri İZBAN duraklarında imza kampanyası başlattı. Dar gelirli yurttaşların ve öğrencilerin uygulama ile güçlük yaşayacaklarını açıklayan üyeler, uygulamanın derhal geri çekilmesi talebinde bulundular. 

Editör: Haber Merkezi