Büyükşehir Belediyesi'nin dayattığı kademeli ücret uygulaması ve bu uygulamanın ardına gizlediği fahiş zamma tepkiler büyüyor. Dün sabah saatlerine İZBAN istasyonlarında yaşanan kaos, akşam iş ve okul çıkışında da devam etti. İzmirim Kartlarında gidecekleri yere uygun bakiyesi olan yurttaşlar, yeni uygulama gereği en uzak mesafe bakiyesi yüklü olmadığı için istasyonlara giremediler. 

Karşıyaka'dan İZBAN istasyonuna girmek isteyen bir yurttaş, kartında en uzak mesafe bakiyesi yüklü olmadığı için istasyona giremedi. Bu duruma tepki gösteren yurttaş, bir anda karşısında istasyon sorumlularını ve güvenlik görevlilerini buldu. Görevliler tarafından susturulmak istenen yurttaş, istasyondan dışarı çıkarılmaya çalışıldı. Dışarı çıkmayınca da görevlilerin fiziki saldırısına uğrayan yurttaş, tepkisini ifade etmeye devam etti. İstasyonda bulunan vatandaşlar, susturulmak istenen ve saldırıya uğrayan yurttaşa destek verdiler. 

BENZER SAHNELER ALSANCAK'TA DA YAŞANDI 

Alsancak İZBAN istasyonundan da kartında en uzak mesafe bakiyesi olmadığı için perona giremeyen yurttaşlar uygulamaya tepki gösterdi. Pek çok İzmirli "Olmaz bu sistem, sonunda isyan edeceğiz" diyerek tepkisini dile getirdi. 

TKP'NİN "İZBAN'DA GİZLİ ZAMMA HAYIR" MASALARINA YOĞUN İLGİ

Akşam boyunca TKP'nin İZBAN istasyonlarında kurduğu "Gizli zamma hayır" masalarına İzmirliler yoğun ilgi gösterdi. Binlerce imza veren yurttaşlar, dayatılan bu sisteme karşı örgütlü mücadele etmek gerektiği konusunda kararlılıklarını vurguladı. 

SolHaber

Editör: Haber Merkezi