Çarpışan Konak tramvayından sonra, İBB'den bir hizmet daha... Seferihisar'a piyango vurdu. 'Gittiğin kadar öde' uygulaması 2 Nisan günü başlıyor. 985 numaralı Üçkuyular-Seferihisar otobüsü 5 TL karşılığında, her yolcuya gerilim dolu anlar yaşatacak. İsteyen kör talihine ağlar, dileyen vay başıma gelen der, tercih size ait.

Otobüse bindiğinizde, kartınızdan 5 TL bloke edilecek. ''Zaten çift bilet ödüyordum'' diyeceksiniz ama, iş burada bitmiyor. Asıl 'eğlence' sonra başlayacak. Diyelim ki 7 durak sonra ineceksiniz ve artan paranızı geri almak istediniz. Ön kapıya ilerlemeniz gerekecek. Otobüse bindiğinizde, sürekli olarak ''ilerleyelim beyler'' sesleri ile itelendiğiniz arka taraftan, insanları iteleyip, çekiştirerek ön kapıya gelmeniz gerekecek. Artı para iade okuyan sistem sadece ön kapıya kurulmuş durumda. Eziyet bu kadarla bitmiyor. Belediyede hizmet tükenmez. Sizin gibi, girişe ulaşabilmiş diğer insanlarla birlikte, ön kapının açılmasını bekleyeceksiniz. Sistem, sadece kapı açıkken çalışıyor. Bu arada, ön kapıdan binen yeni yolcular ''Terbiyesiz, ilerlesene. Girişi tıkamaya utanmıyor musunuz, dışarıda yağmur var, sakat insan var, yaşlılar var '' vb... diye bağıracaklar. Sizler, bu hengameye aldırmadan, kartınızı tekrar basıp, arka kapılara ulaşmaya çalışacaksınız. İnişler arka kapıdan. Arkaya gitmek için, insanları itekleyip yol bulmaya çalışırken ''Sapık mıdır nedir, az önce öne geçmeye çalışıyordu, hiç terbiye kalmamış '' seslerini duyacaksınız.

Tüm bunları atlattınız diyelim. Orta kapıya ulaştınız ve ineceksiniz, bir durak daha gitmeniz gerekiyorsa yandınız demektir. Belediyenin otobüse yerleştirdiği görevli ensenize yapışacak ' VER BAKALIM KARTINI ' diyecek. Her otobüste, kartını önce basıp, sonraki duraklarda inmek isteyenleri yakalamakla yükümlü görevliler olacak. Maksat, istihdam yaratılsın. Bir durak için, elinizdeki karta el konulacak ve yenisini alamayacaksınız.

Diyelim ki ilk duraktan bindiniz. İnmenize de daha çok var, boş yer de bulmuştunuz, rahat rahat kuruldunuz, hafiften kestirecekken, görevli dürtücek sizi 'kartınıza bakayım'... Mecbur uzatacaksınız, bakılacak kartınıza, uyanıklık edip bir ara blokajı kaldırmış olabilirsiniz. Üstelik bunun sınırı yok, üç, beş durak sonra, ' bir daha bakayım ' diye yanınıza gelebilir... Görevini yapacak elbette...