TUGAY CAN / İZ GAZETE - Salih Ünsal isimli kullanıcı tarafından başlatılan kampanyanın şu anda 502 destekçisi bulunuyor ve 5000 destekçiye ihtiyacı bulunuyor. Kampanyanın açıklaması şu şekilde; 

İzban'da 15 Şubat tarihinden itibaren mesafeye göre artan ücret ödeyeceğiz. Ücretler 2,86TL - 10,60TL arasında değişecek. 29 Haziran 2014 tarihinde birçok otobüs hattını kaldırarak insanları İzban'a mecbur bırakan İzmir Büyükşehir Belediyesi, İnsanları mecbur bıraktığı İzban'a fahiş zamlar yaparak vatandaşı mağdur etmektedir. 

Zamlı fiyatlarla beraber, bu yeni sistemin çalışma şekli ayrıca büyük sorunlara sebep olacaktır. İstasyona girerken kartınızı okuttuğunuz zaman kartınızdan en uzak istasyona kadar olan ücret çekilecek. Varış istasyonundan çıkarken tekrar turnikelerde kartınızı okutacaksınız ve artan ücret kartınıza geri yüklenecek.

Bu durum iki ayrı olumsuz sonuca neden olacak. Birincisi; özellikle sabah saatlerinde istasyon çıkışlarında oluşan yoğunluk bir de insanların turnikelerde sıraya girmesiyle daha da artacak, istasyondan çıkmak oldukça uzun vakit alacak. İkincisi; kartınızda gideceğiniz mesafe için yeterli bakiye olsa bile, son istasyona gidecek kadar paranız yoksa İzban'a binemeyeceksiniz. Örneğin Aliağa'dan İzban'a binecek bir kişi sadece bir istasyon sonra inecek bile olsa, eğer kartında 10,60TL yoksa trene binemeyecek. 

Vatandaşı mağdur edecek olan bu durumun uygulamaya geçilmeden iptal edilmesini ve şu an kullanılan sistemin devam etmesini istiyoruz.

Editör: Haber Merkezi