İZ GAZETE - Şehirlerde yaşanan ulaşım sorununa dikkat çekmek, kısa mesafe şehir içi seyahatler için bisikletin de bir alternatif ulaşım aracı olarak kullanılabileceğini anlatmak isteyen İzmir Perşembe Akşamı Bisikletçileri'nden bir grup bisikletli, akşam iş dönüşü yoğun trafiğin yaşandığı Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda Göztepe üst geçitine pankart asarak eylemi gerçekleştirdi.

Eylemi gerçekleştiren bisikletliler konu ile ilgili şu açıklamayı yaptılar;

"Günümüz büyük şehirlerinde artan araç sayısı, şehirlerin sahip olduğu plansız yapılaşması sebebiyle artık daha fazla yol yapılamıyor oluşu ilerleyemeyen trafik akışını gündelik bir rutin haline getirmiş durumda. İşten, okuldan eve varabilmek için saatlerini yollarda harcayan insanlara özel araç dışında bir ulaşım aracı olan bisikletin de temiz ve pratik bir alternatif olduğunu çarpıcı bir dille ifade etmeye çalıştık. Bisiklet tek başına 7-10 km lik mesafelerde, daha uzun mesafelerde ise toplu ulaşımla birlikte kullanılarak ulaşım için temiz ve sağlıklı bir alternatiftir. Aynı zamanda hareketsiz yaşam tarzının getirisi olan birçok sağlık sorunu ile de mücadele etmenin en etkin yollarından birisidir. İnsanları bisiklete ve kendilerine bu noktaları düşünerek bir şans vermesini öneriyoruz.

Ayrıca bisikletin bir ulaşım aracı olarak şehirlerde yaygınlaşması için yerel yönetimlerin acilen önlemler alması ve güvenli bisiklet yolları ağlarını oluşturması gerekiyor. Güvenle bisiklet kullanılabilecek altyapı olduğu takdirde birçok insanın bisikleti tercih edeceğini biliyoruz. "

Eylemi gerçekleştiren bisikletliler aynı zamanda sosyal medya hesaplarından Türkiye genelindeki tüm bisiklet gruplarına şu çağrıyı yaptılar.

"BİSİKLETLE OLSAN ÇOKTAN VARMIŞTIN!"

Tüm bisiklet gruplarını, platformlarını, kulüp ve derneklerini bu eylemi kendi bölgelerinde akşam işten eve dönüş trafiğinin yoğun olduğu noktalarda yapmaya davet ediyoruz.
El verin şehir merkezlerinde, kısa mesafelerde özel otomobillerin bu kadar fazla kullanımının akla yatkın olmadığını, bisikletin ulaşım için en iyi seçeneklerden birisi olduğunu tüm ülkeye anlatalım."

Editör: Haber Merkezi