İZ GAZETE - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bisikletli ulaşımı geliştirmek için hayata geçirdiği bisiklet yolu, bisiklet sürücülerini yayalarla karşı karşıya getiriyor.

Bisiklet yolunun hemen yanındaki yaya yolunu değil de, bisiklet yolunu kullanmayı tercih eden İzmirliler hem kendilerini hem bisiklet sürücülerini tehlikeye atıyor. Yayaları uyaran bisiklet sürücüleri ise çoğu zaman hakarete maruz kalıyor.

MOTOSİKLET SÜRÜCÜLERİ DE BİSİKLET YOLUNDA

Yayalar kadar bisiklet yolunu kullananlar arasında olan motosiklet sürücüleri de hız limiti açısından bisikletliler için önemli güvenlik sorunu teşkil ediyor.

İZMİRLİLER SÖKÜYOR BELEDİYE ONARIYOR

Pasaport’ta bulunan bisiklet yolundaki bariyerler ise İzmirliler tarafından sıklıkla sökülüyor. Araç park etme ve manevra yapma açısından kullanılan alandaki bariyerler sıklıkla yerinden ya sökülüyor ya da kırılıyor. Bisiklet yoluna düşen kırılmış bariyerler ise bisiklet kullanıcıları açısından tehlike arz ediyor.

“EĞİTİME ÖNCE ZABITA VE POLİSTEN BAŞLAMAK GEREK”

Bugün 2. Kordon’da yaşanan olay ise bisiklet sürücüleri tarafından tepkiyle karşılandı.

“Eğitime önce zabıta ve polisten başlamak gerek” yorumunu yapan yurttaşlar bisiklet yoluna park eden İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne ait polis aracının fotoğrafını çekerek sosyal medyada yayınladı.

Editör: Haber Merkezi