TANZER KANTIK / İZ GAZETE - Geçtiğimiz hafta yaşanan olay, 12 Ocak tarihinde akşam saat 19.00 sıralarında Mithatpaşa Caddesi 96. Sokak’ta meydana geldi. Tanzer Kantık'ın konuyla ilgili özel haberine göre, Konak yönünden Güzelbahçe istikametine seyir halinde olan sürücüsü ve plakası öğrenilemeyen beyaz bir otomobil, hatalı sollama yapınca karşı yönden gelen bisiklet sürücüsü 17 yaşındaki Deniz D.’ye çarptı. Çarpmanın etkisiyle yola savrulan Deniz D. yaralanırken, kullandığı bisiklet ikiye bölündü. Kaza sonrası otomobil sürücüsü hızla olay yerinden kaçarak kayıplara karıştı.

Aynı gece saat 02.30 sıralarında araba tespit edilerek sürücü ile birlikte adresinde göz altına alındı. Savcı karşısına çıkartılan sürücünün ifadesinin ardından olay ‘hayati tehlikesi bulunmayan trafik kazası’ kapsamında bulunarak serbest bırakıldığı öğrenildi.

Deniz D., Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesinde tedavisi sürüyor. Ayak parmaklarında ve kalçasında kırıklar bulunduğu belirtilen milli bisikletçi, iç baldırına ile çenesine de dikiş atıldığı ifade edildi.

Konu ile ilgili İzmir'de bisiklet kullananların ve Deniz'in ailesinin aklında bazı sorular var.

Kararı veren sayın hakim/hakime ve sayın savcıya;

Kazada kusuru bulunduğu net anlaşılan sürücü şu anda trafikte araç kullanıyor. Bu kişinin bir şekilde trafikten men edilmesi için Deniz'in ölmesi mi gerekiyordu?

Evet kanunlar sürecin bu şekilde işlemesini gerektiriyor olabilir ancak "Kamu Vicdanı" bunu kaldıramıyor.

Sayın savcının olayı ‘hayati tehlikesi bulunmayan trafik kazası’ olarak değerlendirmesi kabul edilemiyor. Buradan "ölseydi başkaydı" yorumlarının yapılması kaçınılmaz değil mi?

Kanunların yetmediği noktalarda hakimler ve savcılar devreye girerek adaletin sağlanmasında neden öncü rol üstlenmiyor?

İzmir Valiliği'ne;

İzmir genelindeki trafik denetlemelerinin azlığı dikkat çekiyor. Park ihlalleri ve hız limitlerindeki denetimsizlik tüm İzmirlilerin dilinde. Önlem almayı düşünüyor musunuz?

Daha medeni ve güvenli bisikletli ulaşım için trafik sakinleşitrme ve bilinçlendirme kampanyaları için bir çalışmanız var mı?

Bisiklet Federasyonu'na;

Genç milli sporcuların korunması ve antrenman şartlarının iyileştirmesi için projeleriniz var mı?

Deniz gibi mağdur olan sporcuların haklarının savunulması ve ortaya çıkan bu vicdan zedeleyici durum için bir çalışmanız var mı?

Tüm bu sorular yanıtlanmayı bekliyor.

Editör: Haber Merkezi