İZ GAZETE - İzmir Büyükşehir Belediyesi ve BUGEP'in (Bisikletli Ulaşımı Geliştirme Platformu) organizasyonu ile gerçekleşen buluşmada İzmir'de bulunan bisiklet grup, dernek ve platformlarının da temsilcileri yer aldı.

İnciraltı Kent Ormanı'nda bir kahvaltı ile başlayan buluşma Aziz Kocaoğlu'nun İzmir'in birinciliğinde emek veren bisiklet kullanıcılarına yaptığı teşekkür konuşması ile devam etti. Konuşmasında şampiyonluğa giden yolda gayret ve emek veren tüm bisikletçilere teşekkür eden Kocaoğlu, İzmir'de bisiklet adına yapılan çalışmaların bisiklet kullanıcılarının bu konuda ısrarcı, takipçi ve itici güç olması sayesinde oluştuğunun altını çizdi. İzmir'in bisikletli ulaşım anlamında geldiği noktanın bir sonuç değil bir başlangıç olduğunu dile getiren Kocaoğlu, bisiklet adına yapılacak daha bir çok şey olduğunu ve bunun bilincinde olduklarını dile getirdi.

Bisikletin bir ulaşım aracı olarak kullanılması için ilerleyen dönemlerde yapılması gereken tüm çalışmaların “Yaya ve Bisikletli Ulaşım Master Planı” içinde değerlendirildiğini ifade ederek planın tamalandığı müjdesini verdi.

Buluşmanın devamında BUGEP adına bir konuşma yapan Hüseyin Tekeli, Avrupa Bisiklet Şampiyonası'na resmi katılımı için İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne BUGEP adına teşekkürlerini iletti. İzmir'de bisikletli ulaşımın son yıllarda giderek arttığınu vurgulayan Tekeli, güvenli bisiklet yollarının arttırıldığı takdirde bu sayının katlanarak çoğalacağını ifade etti. Sorunların çözümü ve bisiklet adına doğru noktalarda hamleler yapılabilmesi için İzmirli bisikletlilerin sorumluluk alma isteği dile getirildi.  İzmir'de bisikletli ulaşımın önünde bulunan çeşitli engeller, yapılması önerilen çalışmaların bulunduğu bir dosya  Aziz Kocaoğlu'na ve buluşmaya katılan tüm büyükşehir belediyesi büroktarlarına iletildi.

Daha sonra söz alan Karşıyaka Bisiklet Derneği Başkanı Erol Hülagü, İzmir'de ulaşımda bir öncelik sıralamasının belirlenmesi gerektiğini, ilk sırada yaya, sonra bisiklet, sonra toplu ulaşım.. şeklinde olması gerektiğini dile getirerek halkın bu önceliği öğrenebilmesi, bilinçlenmesi için Kocaoğlu'ndan bunu çeşitli platformlarda  vurgulamasını rica etti.

Bisikletin toplu ulaşım araçlarına entegrasyonu konusundaki sıkıntıların da dile getirildiği buluşma İnciraltı kent Ormanı içinde Aziz Kocaoğlu'nun da katıldığı kısa bir bisiklet turu ile son buldu.

Editör: Haber Merkezi