Cumhuriyet Halk Partisi’nde kongre heyecanı kendisini hissettirmeye başladı.

Hatta İl Başkanlığı’na ismi geçenler de netleşti.

İzmir siyasetinin yakından tanıdığı bir isim, Devrim Barış Çelik; CHP İzmir İl Başkanlığı’na adaylığını açıklayacak gibi görünüyor. Devrim Barış Çelik ile Tacettin Bayır’ın imza gününde, Tarihi Hava Gazı Fabrikası’nda kısa da olsa konuşma fırsatım oldu. Başta Kemal Kılıçdaroğlu ve Tunç Soyer olmak üzere, milletvekilleri, belediye başkanları, parti büyüklerinin kendisinin aday olması konusunda bir irade birliği olursa, il başkanlığı görevini gururla yapacağını söyledi.

Kuşkusuz, kongre takvimi açıklanmadığı için net ifadeler kullanmaktan da kaçındı.

Ancak, İzmir milletvekillerinin büyük çoğunluğunun Devrim Barış Çelik ismine sıcak bakacağı görünüyor. Öte yandan; kendisinin uzunca süredir Tunç Soyer ile uyumlu ve verimli bir birliktelik içerisinde olduğunu da biliyorum.

Memur bir ailenin çocuğu olarak 1978’de Kayseri’de dünyaya geldi. Örgütçü yetenekleri kuvvetli bir isim Devrim Barış Çelik. İzmir Artvinliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği yönetim kurulu başkanlığı ve Ege Karadenizliler Federasyonu başkanlar kurulu üyeliği, İzmir Beşiktaşlılar Derneği yönetim kurulu üyeliği yaptı. Beşiktaşlıları Artvinlilerle, Karadenizlileri CHP’lilerle buluşturduğu onlarca sosyal projeyi hayata geçirdiğini; ancak bunları yaparken de ismini hep geri planda tuttuğunu biliyorum.

Akademik kariyeriyle ilgili yazsam, yazı epey uzayacak ve sıkıcı bir hal alacak. Dokuz Eylül Üniversitesi, Ankara Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi’nde, yani 3 büyük şehrin 3 önemli üniversitesinde lisans, yüksek lisans ve doktora tez çalışmalarında bulundu, bulunuyor.

Üniversite yıllarından itibaren kamuoyu araştırmaları yapan kuruluşlarda ve araştırma merkezlerinde çalıştı.  Seçim coğrafyası, sosyal-siyasal araştırmalar, seçmen davranışı, siyasal iletişim, seçim hukuku akademik ilgi alanlarından… Bu konularda çok sayıda makale ve araştırma raporu yazdı. Üniversitelerde siyaset bilimi, siyaset psikolojisi ve siyasal davranış alanında dersler verdi.

Tüm bu birikimlerini sadece akademik dünya ile sınırlı tutmayıp, Cumhuriyet Halk Partisi’nin seçim kampanyalarında da sahada kullanmak üzere seferber etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Balçova Gençlik Kolları’nda başladığı siyasete, Parti Okulu eğitmeni olarak devam etti, partinin görevlendirdiği illerde üye temel eğitimi, eğitici eğitimi ve aday adayı eğitimleri verdi. Partisinin Genel Merkezi’nde seçim bildirgeleri, kampanya ve seçmen stratejileri hazırlama komisyonlarında çalıştı. Genel Başkan’ın akademik toplantı, konferans ve çalıştaylarının organizasyonunda görev aldı. 24 Haziran genel seçimlerinde CHP’nin İzmir 1’nci Bölge 12’nci sıra milletvekili adayı oldu, sırasına küsmedi; sokak sokak partisini anlattı. Seçim sonuçlarına dair bilimsel raporlarını ilçe örgütleriyle ve yöneticilerle paylaşmak için çaba sarf etti.

Yani tüzükte yazmasa da partisine epey emek vermişliği var.

Bunu sormadım ama tahminimce kongre takvimi açıklanınca, Ankara’ya gidecek ve Kılıçdaroğlu ile görüşecektir. Eğer aday olma konusunda kararını netleştirirse, CHP İzmir özlediği ‘kaptan’a yakında kavuşabilir.

Kampanyası için sloganı da benden olsun:

ÇELİK gibi irade

Örgüt içi BARIŞ

Tek yol DEVRİM