Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in en son videosunda partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, “seninle abi kardeş helalleşeceğiz“ gibi sözleri görünen o ki Peker'in çıtayı oldukça yükselteceği sinyalini veriyor ve en son yayınladığı 8. videosu uluslararası ilişkileri işaret ediyor.

Peker videolarıyla ilgili yapılan anketler ise her geçen gün milyon milyon artarak devam ediyor. Yani yurttaşların çoğu bu iddialara inandığını gösteriyor ve iddiaların yanıtlanmasını bekliyor.

Son birkaç haftada yayınlanan videolarla ortaya saçılan iddialar mide bulandıracak boyutta diyebiliriz. Susurluk kalıntıları ve devamında Erdoğan’a hakaret ötesi sözler söyleyen bir diğer mafya babasını Bahçeli’nin cezaevinden çıkartması gibi ilişkilerin toplumu rahatsız ettiği apaçık ortada.

Araştırılmadığı sürece siyaset, mafya ve medya ilişkilerin karanlık ve kirli işler içinde olabileceğini gösteren kötü bir örnek olarak karşımızda duracak bir durum. Kendime, acaba daha da kötü şeyler yaşandı da bizlere bu kadarı mı gösterilmek isteniyor? diye düşünüyorum. Bu kirli ilişkiler yine kirli çıkar savaşlarıyla ortaya çıkacağa benziyor ve bunu zaman gösterecek.

Türkiye siyasilerin bir dönem FETÖ terör örgütü lideri Fettullah Gülen’le, daha sonra Türkiye’yi zora sokan Rıza Zarrab fotoğraflarından sonra bugün de organize suç örgütü lideri Sedat Peker ile olan fotoğraflarına tanıklık ediyor. Bu iddialar araştırılmadığı sürece kirli ilişkiler zincirinin giderek uzayacağını gösteren kötü bir fotoğrafla karşı karşıyayız.

FETÖ ve Zarrab Amerika’da, Peker için Birleşik Arap Emirlikleri’nde olduğu söyleniyor. Emirlik ABD ve İsrail’e yakınlığı ile bilinen bir ülke. Devletin bütün sırları bu tip ilişkilerden çıkan kavgayla dışarıya yansıyor.

Peker’i Birleşik Arap Emirliklerinden video yayını sürdürmesi ve kimsenin dur diyememesi bu iddiaların dış politikaya da yansıdığı görülüyor. İsrail-Filistin ateşkes sürecinde Türkiye’nin arabulucu ülke konumundan çıkartıldığını da görebiliyoruz. Uluslararası alanda da ilişkileri iyi olmayan bir Türkiye var. AKP Ortadoğu politikalarını tahlil edecek bir analitik politikaya sahip değil ve o yüzden başarısız. Duygusallık, ideolojik davranış şekliyle ülkenin dış politikaları oluşturulamaz.

Peker’in bütün söyledikleri altını çizmek gerekirse yabancı ülkeler tarafından da kaydediliyor. Çünkü iddiaları diğer ülkeleri de bağlıyor. Peker’in önce yayınladığı videolar ülke içini ilgilendirirken, en son yayınladığı videosunda diğerlerinden farklı olarak uluslararası güç dengelerine vurgu yapılıyor.

Özellikle ABD, Rusya Suriye, Arap ülkeleri bağlantılarına işaret ediyor. Yine Peker’in Libya’da Ulusal Mutabakat Hükümet Başkanı Fayez el Sarrac’ın istifasının Libyalı iş dünyasının bütün ihaleleri Erdoğan’ın işaret ettiği şirketlere verilmesinden rahatsız olduğu için istifa ettiğini, bunu da Türkiye’de bir bakanın kendisine anlattığını ileri sürüyor.

Kendisinin de kullanıldığını söylediği, radikal islamcı IŞID, El Nusra gibi yasadışı terörist unsurlara uluslararası mevzuatı tam belirlenmemiş SADAT gibi özel askeri şirketler üzerinden silah taşınması iddiası gerçekten çok vahim ve savaş suçu boyutunda bir durum. Peker bu ve benzeri konulara vurgu yapıyor. Kişisel ilişkiler ağı ile bir ülkenin dış politikası da zarar görüyor.

Peker iddialarında yüksek atlama çıtasını geçmesi için bundan sonraki videolarında belge sunması gerekiyor.

Ez cümle; Türkiye’nin ev hali dışarıya yansıyor ne yazık ki.