Gizem TABAN/İZ GAZETE- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay, görevinden istifa etti. Türkbay, milletvekili aday adayı olacağını açıkladı. İlçe Başkanlığı önünde istifasını ve adaylığını duyuran CHP’li Türkbay’a; Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, ilçe yönetim kurulu üyeleri, belediye başkanları, kadın kolları ve gençlik kolları ilçe yöneticileri, ilçe başkanları ve partililer eşlik etti.

f7ae51fb-fb9e-488f-b006-facb2265f7c5

‘KARABAĞLAR EVİMİZ’

Meydandaki kalabalığa seslenen CHP’li Mehmet Türkbay, “Üç yol boyunca sizlerle görev yapmaktan onur duydum. Güzel işler yapmaya çalıştık. Belediyemiz ile eşgüdüm halinde çalıştık. Bundan sonraki süreçte de Karabağlar için iyi şeyler yapacağız. Kasıtlı bir şekilde kimseyi kırmamaya çalıştık. Sizleri istemeden kırdığım olduysa özür diliyorum. Karabağlar bizim evimiz… Ben Karabağlar’da yetiştim, çocukluğum buralarda geçti. Yaşamın her kademesini görerek bugünlere geldim. Varlığı da biliyoruz yokluğu da biliyoruz ilçemizin sıkıntılarını da biliyoruz” dedi.

‘KURTULACAĞIZ’

“Önümüzde zor ve kritik bir seçim var” sözleriyle konuşmasını sürdüren CHP’li Türkbay, “Her zaman söylüyoruz; ama gerçekten bu seçim en önemlisi… İkinci yüzyıla girerken halkın dertlerine çözüm olacak, demokrasi ve özgürlüğü topluma yayacak iktidarın gelmesi lazım. Genel merkezimiz fazlasıyla çalışıyor, biz genel merkezimizin hızına yetişemiyoruz. Yerel yönetimlerimiz pandemi döneminde halka umut oldular. İkinci yüzyıla girerken biz bu iktidardan kurtulacağız” ifadelerini kullandı.

‘AFFIMI DİLİYORUM’

Bugüne kadar partinin her kademesinde görev yaptığını belirten Türkbay, milletvekilliğine talip olduğunu duyurdu. Türkbay, “Genel merkezimiz seçim takvimi başlamadan önce örgütlerle ilgili bir genelge göndererek yapılacak olan seçimlerde aday olmayı düşünen; il başkanı, ilçe başkanı, il ve ilçe yöneticisi arkadaşların 26 Aralık tarihine kadar istifa etmesi gerektiğini ifade etti. Bugüne kadar, ilçe yöneticiliğinden il yöneticiliğine, disiplin kurulu başkanlığından kurultay delegeliğine, il genel meclisi üyeliğinden belediye meclis üyeliğine kadar birçok görev yaptım.  Artık bu süreçte, Karabağlar’ı Ankara’da temsil etmek adına üzülerek görevimden affımı diliyorum” diye konuştu.

‘SIFAT ŞART DEĞİL’

İktidarı değiştirmek için canla başla çalışacağını kaydeden Türkbay, Her zaman söylüyorum; partimizden en büyük rütbe sade üyeliktir. Ben bugün görevimden resmi olarak ayrılıyorum ancak şimdiye kadar herhangi bir sıfatım olmadığında da partime yönelik görevlerimi yaptım. Aranızdan sadece resmi olarak ayrılıyorum. Ülkemize ve partimize hizmet ederken illa bir sıfatımızın olması şart değil. Bundan sonra da yine beraber çalışacağız. Beraber bu iktidardan kurtulmak için elimizden ne geliyorsa yapacağız” açıklamalarında bulundu.

0e44c75b-e36a-4ffc-b87e-8571609fca85

‘BİZİ ONURLANDIRIR’

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da Karabağlar’dan bir milletvekili çıkmasının kendilerini çok mutlu edeceğini ifade etti. Selvitopu, şunları söyledi: “Başkanımıza hizmetleri için çok teşekkür ediyoruz. Açıkçası Karabağlar’dan bir milletvekili çıkartmak bizi çok çok onurlandırır. Seçimde hep birlikte el ele kol kola çalışacağız ve bu iktidarı göndereceğiz. Bu hepimizin görevi... Ben, başkanımıza çıktığı yolda başarılar diliyorum.”

Editör: Duygu Kaya