Bu yıl, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda, Foça’nın CHP’li genç Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’ün kutlama billboardları tartışıldı.

Bence gereğinden fazla da uzatıldı.

Aşağıda da gördüğünüz üzere, Başkan Gürbüz’ün fotoğrafı yanında, “30 Ağustos Zafer Bayramı’mız kutlu olsun” yazıyordu. 30 sayısının üzerinde, Mustafa Kemal Atatürk’ün Büyük Taarruz’dan fotoğrafı vardı.

Belli ki, kutlama tasarımını yapan ekip ‘kolaya kaçmış’, sabit bir şablonun üzerinde fazlaca düşünmeden bu tasarımı hazırlamış.

Kutlama mesajı billboardlarda yerini aldıktan hemen sonra, Atatürk’ün resminin küçük olmasını eleştiren Foçalılar belediyeye ulaşınca, 2 saat içerisinde billboardlar değiştirildi. Ve aşağıda gördüğünüz yeni tasarım konuldu.

Yandaş medya durur mu?

Yeni Asır ‘büyük’ gazetecilik başarısına imza atarak, internet sitesinde ‘Zafer fırsatçısı’, gazete sayfasında ‘Görgüsüz’ başlığı ile şu ifadelere yer verdi.

“Büyük Taarruz'un 97. yıldönümü olan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda, CHP'li Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz ilçe genelindeki billboardlara astırdığı kutlama mesajı ile büyük bir skandala imza attı. Atatürk ve silah arkadaşları sayesinde vatan toprağının düşman işgalinden kurtulduğu ve ulusumuzun bağımsızlığının müjdelendiği bu önemli gün için kutlama afişleri hazırlatan CHP'li Gürbüz, Foça'daki reklam tabelalarına '30 Ağustos Zafer Bayramımız Kutlu Olsun' diye yazdırıp, yanına da kendisine ait dev bir fotoğrafı koydurdu. İlçenin dört bir yanı bu afiş ile donatılırken, billboardlardaki görselde Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarının tek bir fotoğrafının bile yer almadığını gören Foçalılar duruma tepki gösterdi.”

Grafik çalışmasını yapan Foça Belediyesi personeli istifa etti. Başkan, böyle hataların olabileceğini, telafi edilebileceğini söyleyerek istifasını kabul etmedi. Fatih Gürbüz, haber merkezimize şu açıklamayı yaptı: “Bizim birlikte çalıştığımız ekip, genç bir ekip. Bizim onayımız olmadan böyle bir şey yapmışlar. Biz söz konusu afişleri iki saat sonra kaldırdık. Ancak bu pek bir şey de ifade etmedi. Orada başkanın mesajı söz konusuydu. Ancak bakmak ile görmek arasında bir fark var. Tabi niyet iyi olmayınca böyle bir şey ortaya çıkıyor. Ben görseydim elbette böyle bir şey yaptırmazdım”

***

Buraya kadar, her şey anlaşılır ve net bence.

Bu konu neden yeniden gündem oldu derseniz…

İşte size iki kutlama mesajı fotoğrafı…

Biri 30 Ağustos Zafer Bayramı’ndan, diğeri 9 Eylül’den…

İkisi de AKP’li Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu’ya ait.

İkisinde de başkanın fotoğrafı var ama hiçbir yerinde Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafı yok.

Fotoğrafı olmadığı gibi, ismi de uzun yazılmış mesaj içerisinde tek kelime olarak bile geçmiyor.

Peki, bu tasarımları yapan Bergama Belediye personeli istifa ediyor mu?

Peki, bu mesajlardan ötürü, AKP’li Bergama Belediye Başkanı bir açıklama yapıyor mu?

Peki, bu durum Yeni Asır’ın sayfalarında yer buluyor mu?

Bulmuyor…

Tıpkı AKP’li Bergama Belediyesi’nden işten çıkarılan DİSK üyeleri gibi…

Tıpkı AKP’li Bergama Belediyesi’nde yeri değiştirilen ve ağır mobinge maruz bırakılan kütüphaneci Aydın İleri gibi…

***

İsmi dışında hiçbir şeyi İzmirli olmayan; siyasi iktidara karşı olan herkese düşmanca yaklaşan bu gazete, İzmir için ‘Truva atı’ misyonunu oynamaya devam ediyor.