Böl, parçala, yönet!.. Basiretsiz, baskıcı, yetersiz..her yöneticinin ilk başvurduğu yöntemdir bu. Karşısında güçsüz küçük gruplar olursa, idare etmek kolaydır.

Şirket yönetimlerinden tutun, ülke yönetimine kadar; değişmeyen yöntemdir. Bu yöntemin en tehlikelisi elbette, ülke yönetimlerinde yapılması halidir.

Ve ne yazık ki yaşadığımız tam da budur!.. Mezhep üzerinden bölmek, cemaatlerle bölmek, cinsiyet üzerinden bölmek, etnisite üzerinden bölmek, eğitim üzerinden bölmek…Bölmelere doyamadılar derken en tehlikeli senaryo sahneye sürüldü!..

Anneler üzerinden, annelerin acısı üzerinden bölmek!

Bu ülke yıllardır Güneydoğu ve Kürt sorunu ile cebelleşiyor. Terör, bu ülkeye ağır bedeller ödetmiş ama ne yazık ki doğru siyasi çözümler üretilmediği için kangren olmuş bir yara.

Evlatlar gidiyor, düşmanlık büyüyor. Siyasal iktidarlar bu sorunları gidermek, acıya son vermekle yükümlüdür ama gel gör ki, bizim ülkemizde evlatları dağa gitmiş Kürt anneler, HDP önüne sürülüyor. Analar, HDP’nin evlatlarını dağdan geri getirmesini istiyor. İyi de gençlerin dağa çıkmasını önlemek siyasi otoritenin sorumluluğu değil mi? Normal bir ülkede öyle; ama bizde yetkiyi, gücü elinde bulunduran İçişleri Bakanı Soylu da annelerle birlikte oturuyor!..

Yaşananlar fıkra gibi, ama gülemiyoruz her seferinde ‘yok artık’ deyip sırada hangi saçmalık var deyip bekliyoruz.

Hani evlatlarını Çorlu tren kazasında kaybeden anneler…Hani Cumartesi anneleri…Hani Fetöcü komutanı ‘git’ dediği için 15 temmuz akşamı boğazı kesilen gencecik Askeri Okul öğrencilerinin ve hala hapiste olanların anneleri?.. Bu anneler ‘yok’ sayılıyor, siyasal iktidar işine geleni sahneye sürüyor. Oysa acılar ortak, çözüm acıların sorumlularından hesap sormak.

AKP nin bölünmesi mi, yetmez ama evet!

Madem ‘bölmekten’ gidiyoruz, bu kez beni sevindiren bir duruma da el atayım! Malum, 2010 yılındaki Anayasa referandumunda AKP nin istediği gibi oy kullanan, buna da ‘yetmez ama evet’ diyen bir güruh vardı. Bu günlerin yolunu açan bir oylamaydı ama, anlatamadık/anlamadılar ‘yetmez ama evet’ in hata olduğunu! Şimdi bir çoğu hapiste!..

Son günlerde AKP nin eski bakanı, başbakanı, cumhurbaşkanı…yeni siyasi oluşumlar için kolları sıvamış durumda! Vallahi, ben bu çabaları çok destekliyorum, hatta ‘yetmez ama evet’ diyorum!.. Bölünsünler, birbirlerini yesinler, kirli çamaşırlar ortaya dökülsün. Keşke bu arada, muhalefet de güven veren, içe sinen politikalarla gerçekten alternatif olmayı başarabilse!..İşte o zaman tadından yenmez!!.