Ve geri döndü özlenen yaşamlar

Bir kitaptan bir kalemden süzülen replikler

Perdelerde asılı kalan sözcükler

O ağlayışlar o kahkahalar o çığlıklar o İSYANLAR

Tekrardan hayata döndü

Ve alkışlar yükseliyor daha da yükselecek coşku ile…

Hayatımıza sinsice giren Kovid-19 ile birlikte tüm dünyada yaşanılan sıkıntılı günler son buluyor yavaş yavaş..Pandemi yasakları ile birlikte duran yaşam maddi ve manevi olarak sanat camiasını çok olumsuz etkiledi..Oyunların ve konserlerin yasaklanması ile birlikte pek çok sanatçı arkadaşımız ya tiyatrolarını kapattı yada enstrümanını sattı.. Maalesef pandemi sürecinde büyükşehir belediyeleri dışında diğer küçük ilçe belediyeleri ve Devlet Baba sanatçıya üvey evlat muamelesi yaparak yeterli desteği ya da sorunu çözecek hamleleri ya yapmadı ya da yapamadı.. Direnen sanatçılar seslerini duyurmak için  her türlü eylemi denedi….

Pandemi yasaklarının kalkması ile devletin ve belediyelerin sanatçıya destek olacak ve yeniden ayağa kalkmasını saylayacak adımlar atmasını beklerken hayal kırıklıklarına uğradığımızı itiraf etmeliyiz..Özelliklede Özgür Kent İzmir’in Belediyelerinde…Pandemi sürecinde Tiyatro ve sanatçılara destek olma yükünü omuzlarına alan ve herkese kapılarını açan sosyal medya üzerinden etkinlikler yaparak sanat camiasına destek olmaya çalışan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın TUNÇ SOYER’e teşekkür ederiz.. Ama maalesef bir iki ilçe belediyesi haricinde diğer belediyelerden bu desteği sanat camiası alamadı..Oysaki sanatçılar sosyal belediyecilik anlayışını benimseyen belediyelerimizden çok daha fazlasını bekliyorlardı.

Yasakların kalkması ile birlikte sanat camiasının beklentileri arttı ama yinede beklenen destek henüz gelmedi.. derken bir anda Gaziemir Belediyesi 3. Adile Naşit Çocuk Tiyatrosu Günleri ve 3. Münir Özkul Tiyatro günleri ile hem sanat camiasına umut olacak hem de diğer ilçe belediyelerine örnek olacak ilk adımı attı..Haziran, Temmuz, Ağustos Aylarında toplamda 24 yerel tiyatro (Çocuk Tiyatrosu) ve 4 profesyonel tiyatroya kapılarını açtı.Yüzlerce minik dostumuz tiyatroya doydu..

12/13/14/16 Temmuz’da düzenlenecek 3.Münir ÖZKUL Tiyatro Günlerinde Mahşeri Cümbüş, Aziz Kabare, Kuvayi Milliye Destanı, Meddah adlı tiyatro oyunları Gaziemirli tiyatroseverler ile buluşuyor…Pandemi öncesi ikincisi düzenlenen Münir ÖzkuL tiyatro günlerinin sahiplenilmesi ve devam ettirilmesi çok önemli bir duruştur..Gaziemir Belediyesine ve emeği geçen herkese teşekkürler..

Sanat camiasına bir destek de Menderes Belediyesi’nden geldi.. Menderes Belediyesi’nin düzenlediği kültür sanat günleri ile Menderesli tiyatroseverler tiyatroya doyacak.. Umarım bu iki güzel belediyemizin attığı adımları takip ederek yerel ve profesyonel tiyatrolara destekler artar..Unutmayın sanat iyileştirir..

Tiyatro geri döndü..VE ALKIŞLAR AYDINLIK YARINLAR İÇİN..ALKIŞLAR DAHADA YÜKSELECEK…