Konak Belediyesinde 5 güzel yıl geçirdim. Onlarca önemli projenin içinde yer alma gururunu yaşadım. Kentin ve tiyatro üreticilerinin dertlerinin çözümü için mücadele ettik. İzmir’de 160’a yakın tiyatro topluluğu olduğunu öğrendim. Yılda 60’ın üstünde tiyatro ile çalıştık. Sema Pekdaş’ın vizyonu sayesinde bir çok önemli proje hayata geçti. Bunlardan bir tanesi 12 Tiyatronun bir araya gelerek üretim içine girmesiyle. 2 tiyatro birleşerek bir oyun çıkarttı proje içinde. Karataşlı kadınlar, Agoralı çocuklar, Konak Belediyesi temizlik işçileri, İzbel işçileri, Konak Belediyesi kadın futbol takımı, Roman gençleri sahneye çıktı. Son asında yapılacak kentin Tiyatrosu tartışmaları ona önemli bir deneyim bıraktı.

Prodüksiyon tiyatrosu çalışmamızda, Kentin oyuncu ve tasarımcılarını Ragıp Yavuz ile buluşturduk. Her hafta sonu çocukları tiyatro sahnemizde oyunlarla buluşturuyormuş, her çarşamba da biz okullarına misafir olduk. 5 yıl ara verilen Mehmet Ulusoy sokakta tiyatro festivalini uluslararası bir biçime evrilterek onlarca mahalleyle buluşturduk. Kentin tiyatro üreticilerini uluslararası atölye eğitmenleriyle ortak çalışma içine yönlendirdik. İtalya, Almanya, Polonya, Irak, Fransa’dan tiyatro insanlarını oyun ve atölyelerle misafir ettik. Gazapizm’den Timur Selçuk’a bir çok sanatçı bu festivalde sokaklarımızda oldu.

Elbette neler oldu neler o beş yılda. Çokça sığındık Nazım Hikmet’e. Kimi gazete iddiasındaki kağıt israfları köpeğim hariç tüm aile bireylerimi haber yapıp hedefe koydu. Ama tertemiz yağmur damlaları düştü üstümüze, başka bir şey yağmadı gökten. Bu konuda bi kitap düşünüyorum ama iyi bir şeye vesile oldu yani.

Velhasıl dostlarım, artık Konak halkına ve tiyatrolara hizmetimi Konak belediyesi çatısı altında sonlandırdım. Abdül Batur ve ekibine başarı dilerim bu vesileyle eminim onlar da ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışacaklardır komşularımız için.

Oldukça heyecanlandığım bir proje için ve tiyatro üreticilerine, kente elimden gelenin en iyisini vermek için hizmet edeceğim başka bir kurum olacak. Yine vizyonu açık, Avrupa ile entegre olmuş, kent için bir çok ilke imza atacağına inandığım, sanattan kopmamış bağları ile düşlerimizi birleştireceğimiz bir başkanla yürümeye başlayacağım. Şüphesiz her şey İzmir’in her alanda başarılı olması ve tüm ülkenin İzmir gibi olması için.

Çok yakında bu “merhaba” için bir yazıyla bu köşede olacağım.