Şimdilerde sanal telefon uygulamalarıyla yeniden gündeme gelen Pokemon, o dönem çizgi film olarak da Ferhat'ı fazlasıyla etkilemişti. Balkondan atlayan 4 yaşındaki Ferhat şans eseri kurtulmuştu.  Yaralı Pokemon şimdi İzmir'de askerde...

Bugün 20 yaşına giren Ferhat Ağrıbaştı, 4 yaşındayken Mersin Mezitli'de Pokemon'a özenip yaşadıkları binanın 7'nci katından atlayarak havalanmaya çalışmıştı.

Habertürk'ten Öznur Karslı'nın haberine göre, 90'lı yılların başında, akıllı telefonların henüz kullanılmadığı günlerde yaşanmıştı. Çizgi filmle başlayan tutku öyle bir boyuta vardı ki kendini Pokemon karakterlerinin yerine koyan çocuklar 'kanatlanıp' uçmaya bile çalıştı.

Uçmak isterken düşüp mucize eseri kurtulan "Pokemon"lardan biri Adanalı Ferhat Ağrıbaş'tı. Bugün 20 yaşına giren Ferhat, 4 yaşındayken Mersin Mezitli'de Pokemon'a özenip yaşadıkları binanın 7'nci katından atlayarak havalanmaya çalıştı. Çim ve toprak zemine ayakları üzerine düşen Ferhat'ın şans eseri sadece sağ bacağı kırıldı.

Ferhat, hastanede doktora "Ben Pokemon'um ve Pokemon gibi uçtum" diye yanıt vermişti.

Ferhat, şimdi İzmir Narlıdere'de askerlik yapıyor. Pokemon kazasından sonra ailesiyle birlikte Adana'ya taşındı. Uzun süredir arkadaşıyla birlikte rap müzik yapıyor, internette binlerce takipçisi var. Arkadaşıyla iddiaya girip Pokemon olmaya karar veren, kendini Kilis'te oturdukları evin 5'inci katından aşağı bırakan S.A. da mucize eseri kurtulmuştu. O dönemde ilkokul birinci sınıfa giden ve sağ ayak bileği kırılan S.A., bugün 21 yaşında. İki kez ameliyat olan S.A., zaman zaman ayak ağrısı çekiyor. O dönem hasta yatağında arkadaşları tarafından ziyaret edilen S.A., "Ayağım iyi olur olmaz yine uçacağım. Ama bu kez eskisinden daha da güzel olacak" demişti.

Editör: Haber Merkezi