Ege Üniversitesi ve Siemens arasında yapılan görüşmeler neticesinde iki kurum arasında öncelikli olarak “Endüstri 4.0’’ platformunda partner olarak ortak çalışma, araştırma, eğitim-öğretim ve diğer akademik alanlardaki işbirlikleri daha da derinleştirilecek.

Üretim sektöründeki önemli endüstriyel devrimler sonrası ülkeler ve şirketler küresel boyutta  yaşanan değişimlere ayak uydurmak zorunda kaldı. Artan rekabet koşulları arasında rekebet üstünlüklerini devam ettirmek amacıyla bazı stratejiler geliştirildi. Endüstri 4.0’da bu stratejilerden birisi.  Teknolojinin gelişmesiyle birlikte Endüstri  4.0’ın  gerekliliğinin farkında olan  Ege Üniversitesi, Simens gibi şirketlerle ele vererek ülkemizin küresel rekabet gücünü artırmak amacıyla Akademi 4.0 ile  Endüstri 4.0’nın entegrasyonunu gerçekleştirerek bir dizi  çalışmalar yürütüyor.

Uluslararası platformda Türkiye ve Almanya arasındaki karşılıklı takdir ve gelişimin artmasını destekleyen kültürler arası  dayanışmanın örneği olan  bu proje; bilgi ve profosyonel tecrübelerin paylaşımını, Türkiye ve Almanya’da stajyerler  için istihdam fırsatlarını, ortak konferanslar düzenlemeyi, Siemens  profesyonellerinin akademik öğrenime  katılımını sağlamayı,  ortak  ve genel iş odaklı programları geliştirmeyi kapsıyor.

 

Ege Ajans

Editör: Haber Merkezi