Temeli hareket etmek üzerine kurulu olan oyunun, insanları dışarıya çıkmaya ve yürüyüş yapmaya teşvik ettiğini belirten Başak Onat, "Pokemon Go, kilo verme sürecinde özellikle spor yapmaya vakti olmayanlar için hareketsizliğin en eğlenceli çözümlerinden biri olmaya aday" dedi. 

Çocukluk çağı obezitesinin her geçen gün büyüyen bir tehlike olduğuna dikkat çeken Onat, "Tüm gün dışarıya çıkmadan bilgisayar başında oturarak oyun oynayan çocuklar, Pokemon yakalamak istiyorlarsa dışarı çıkmak zorundalar" diye konuştu. 

'TELEFONUNUZU ŞARJ EDİN, POKEMON AVINA ÇIKIN'

Oyunu sevenlerin, Pokemon avlamak için yorulmadan kilometrelerce yürüyebildiğini anlatan Diyetisyen Başak Onat şunları söyledi:

"Google haritalar üzerinde tamamen karmakarışık şekilde dağıtılmış Pokemonlar'ı bulmak için yürümeniz gerekiyor. Oyunu oynamak için evden çıkıp bu alanlara gitmemiz gerekiyor. O yüzden bu oyun insanları evden çıkmaya, parklara ve bahçelere gitmeye teşvik ediyor. Kilo verme sürecinde olan danışanlarımın sıradan bir gündeki attıkları adım sayısıyla, Pokemon oynamaya başladıkları günkü adım sayılarını karşılaştırdık. İki gün arasında yaklaşık 10 bin adım kadar fark olduğunu gördük. Eğlenerek hareket etmek için, telefonunuzu şarj edin ve Pokemon avına çıkın." 

TEHLİKEYE DİKKAT

Oyuna kendini kaptıranların sokakta doğabilecek tehlikelere karşı dikkatli olması gereken noktalar hakkında uyarılarda bulunan Onat şöyle konuştu:

"Her şeyden önemlisi tabi ki güvenlik meselesi. Özellikle büyük şehirlerde, çocuğun Pokemon avı peşinde koşarken bulunduğu konumu kaybederek evinden çok uzaklaşması hoş sonuçlar doğurmayabilir. Özellikle belli bir yaş grubu bu oyunu oynarken ailesinin gözetiminde hareket etmeli. Aileler çocuklarını kendi gözetimlerinde parklara ve sahil kenarlarına götürebilir. Yaz mevsiminde özellikle hava sıcaklıklarının sağlığı tehdit edecek kadar yüksek olduğu saatlerde dışarıda olmamaya da dikkat edilmeli."

BÖCEK TOPLAMA HOBİSİNDEN DOĞDU

Pokemon'un yaratıcısı olan Satoshi Tajiri'nin küçüklükten gelme böcek toplama hobisinden doğduğu söylenebilir. Hikayesini de değişik kılan olgu da 'Hepsini Yakala' mottosudur. Yaratıcı ve eğlenmeye yönelik olan konsol firması Nintendo'nun aklına bir fikir gelir ve bu fikri oyun olarak uygular.

Editör: Haber Merkezi