Tüm Türkiye geçen cumartesi Ankara Ahlatlıbel Tesisleri’nden gelecek 6 liderin fotoğrafını bekledi. Liderlerin fotoğrafı gece kamuoyu ile paylaşıldı. Fotoğrafı bu kadar önemli kılan Türkiye’nin içinde bulunduğu durum. Ekonomik boyutunun ağır bastığı, sıkıntıların daha da büyüdüğü bir zamanda farklı görüşlere sahip 6 siyasi parti genel başkanı ülke için aynı masa etrafında toplandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ev sahipliğinde yapılan toplantıda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, DEVA Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal “Güçlendirilmiş Parlamenter Demokrasi” için yol haritası üzerinde görüş birliğine vardılar. Seçim ittifakı yapan CHP, İYİ Parti, SP ve Demokrat Parti’den sonra seçimlerden sonra kurulan DEVA ve Gelecek Partisi’nin Millet İttifakı ile yan yana fotoğraf vermesi siyasette heyecan yarattı. Olumlu-olumsuz görüşler hafta boyu tartışıldı. Ben fotoğrafa baktığımda, ülkem ve ülkemin yaşadığı sorunlara karşı bir umut ışığı gördüm. Politik görüşüne bakmaksızın memleket için aynı masa etrafında toplanan siyasileri peşinen tebrik etmek gerekiyor. Son zamanlarda yitirmek üzere olduğumuz siyasi uzlaşı kültürünün bu fotoğrafla yeniden canlandığını düşünüyorum. Tartışmasız bu fotoğrafın baş aktörü Kemal Kılıçdaroğlu. İşin bu noktaya taşınmasında büyük emeği var. Ama ben 6 isim içerinde Saadet lideri Temel Karamollaoğlu’na ayrı bir önem atfediyorum. Birçok farklı nedenle. En önemlisi Saadet Partisi’nin olması fotoğrafı ideolojik bir ittifak olmaktan çıkarıyor. İlave olarak DEVA ve Gelecek Partileri de bu görüşüme destek veriyor.

İTTİFAKIN ADAYI KİM OLUR?

Bu soruya benim cevabım tartışmasız Kemal Kılıçdaroğlu olur. Adaylık konusu seçime kadar çok tartışılacak eski ve yeni isimler üzerinden spekülasyonlar devam edecektir. DEVA ve Gelecek Partileri bu ittifaka dahil olur mu? Bunu seçim tarihi açıklandığında görmek mümkün olacak. Seçim barajı yüzde 5 civarına çekilirse ben DEVA’nın ittifaka girmeyeceğini düşünüyorum.

Son cümle: Memleketin geleceği söz konusuyla ideolojiler, siyasi görüşler rafa kalkmak zorundadır. Daha iyi bir Türkiye için herkes elini taşın altına sokmak zorundadır. Gün o gündür…