Tıraş makineleri, sakal ve saçların kısaltılmasına, şekil verilmesine ve vücut tüylerinin giderilmesine yardımcı olan cihazlardır. Gündelik yaşamın yoğun temposunda belirli günlerde berber dükkanına uğramak için vaktiniz olmayabilir. Gerekli başlık ve ekipmanlarla saç ve sakal bakımınızı kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Evde saç ve sakal kesimi, doğru tekniklerle uygulandığında oldukça pratiktir. Ayrıca berber için ayıracağınız zaman ve bütçeden tasarruf etmenize de yardımcı olur. Saç ya da sakalınızı ev ortamında şekillendirmek istediğiniz zamanlarda, nasıl bir model istediğinize karar vermeniz gerekir. Dilediğiniz model doğrultusunda ihtiyacınıza uygun bir tıraş makinesini bulmak daha da kolaylaşır. Tıraş makineleri genellikle erkeklerin sakal ve bıyık gibi yüz tüyleri için kullanılsa da, birkaç kesim tekniği üzerinden bu tür cihazları saçlarınızı şekillendirmek ya da kısaltmak için de kullanabilirsiniz. Bıçak keskinliği ve işlevi, doğru bir tıraş makinesi seçmek adına önemli bir kriterdir. Philips, Fakir, Braun, Powertec ve Aprilla gibi birçok markanın farklı özellikteki modelleri üzerinden tıraş makinesi fiyatlarını inceleyerek bütçenize ve ihtiyaçlarınıza hitap eden modeli kolaylıkla bulabilirsiniz. Kablolu, kablosuz ve pilli çalışma seçenekleri bulunan tıraş makineleriyle evinizde mini bir berber salonu oluşturabilir, saç, sakal ve vücut tüylerinizi dilediğiniz şekilde kısaltabilirsiniz. Doğru başlık seçimiyle ev ortamında da istediğiniz modele kavuşarak stilinizde tarz bir görüntü yaratabilirsiniz.

Tıraş Makinesi Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Farklı kullanım alanları ve bıçak özellikleri ile donatılan sakal ve saç tıraş makinesi seçenekleri, birçok ihtiyaca hitap eder. Tıraş makinesi seçerken, saç ya da sakalanızı genellikle hangi modeller üzerinden kullandığınıza dikkat etmeniz gerekir. Her model, farklı bıçak tasarımlarıyla belirli kesim tekniklerini uygulama özelliğine sahiptir. Tıraş makinesini yalnızca sakal kesimi ya da düzeltmesi için kullanacaksanız, kıvrımlı ve döner başlıklı alternatifleri tercih edebilirsiniz. Tıraş makinelerinin saç ve sakalın yanı sıra koltuk altı ya da sırt, göğüs gibi vücudun farklı bölgelerinde de kullanılabilen model seçeneklerine rastlamak mümkündür. Saç ve sakal haricinde vücudun herhangi bir bölgesindeki tüyleri kısaltmak isteyen kişiler, beğendikleri modelin vücut kullanımına uygun olup olmadığına dikkat ederek tıraş makinesinden daha fazla verim alabilirler. Tıraş makineleri, kuru, ıslak, kuru ve ıslak kullanım olarak üç farklı kategoriye ayrılır. Yüz ya da vücut tüylerini duş esnasında kolayca almak isteyen erkekler, tercihlerini suya dayanıklı tıraş makinesi seçeneklerinden yana kullanabilirler. Hem sakal hem de saç kesimi için farklı başlık tasarımları bulunan modeller, tek cihaz üzerinden birçok farklı kesim alternatifi sunar. Tıraş makinesi tavsiyelerini inceleyerek ürünler hakkında daha detaylı bilgi edinebilir, kullanıcıların paylaşmış olduğu deneyimler üzerinden ihtiyaçlarınıza ve kullanım alanına uygun modeli net bir şekilde kararlaştırabilirsiniz.

Tıraş Makinesi Kullanımı

Tıraş makinesi seçerken, modelin tasarımının yanı sıra bıçak kalitesi, motor gücü ve nasıl çalıştığına dikkat etmeniz gerekir. Tıraş makineleri pilli, kablolu ya da şarj edilerek kullanılabilen farklı modeller üzerinden kullanıcılara sunulur. Her tıraş sonrası başlığı su ya da fırça yardımıyla kıllardan arındırmak, bir sonraki tıraş deneyimini aynı verimde gerçekleştirmeniz adına dikkat etmeniz gereken bir durumdur. Suya dayanıklı tıraş makineleri duş sırasında da kullanılabilir. Suya dayanıklı özelliği bulunmayan modellerin başlığını çıkardıktan sonra yalnızca başlığı yıkayarak ya da silkeleyerek tıraş makinesini bir sonraki kullanıma hazır hale getirebilirsiniz. Kullanım kadar, saklama konusu da tıraş makinesinin bakımı açısından önemlidir. Makineyi kullanmadığınız anlarda kendi kesesi ya da minik bir çanta içerisinde muhafaza ederek makinenizin daima hijyenik kalmasını sağlayabilirsiniz. Tıraş makinesi markalarının zengin kullanım alanlarına yönelik sunduğu seçenekler içerisinden size en uygun modeli ufak bir araştırma sonucunda kolaylıkla bulabilirsiniz. Tıraş makinelerinin farklı numaralarda ve sıklıkta bıçak seçenekleri bulunur. Bu unsurlar, kesim şekline doğrudan etki eder. Örneğin 3 numara bıçaklı bir tıraş makinesi, saç için kullanıldığında sıfıra yakın bir kesim elde ederken, 5 numara ise sıfıra daha uzak, orta boy olarak kategorilendirilen bir kesime yakınlık gösterir. Bazı tıraş makinesi modellerinde hız ayarı seçeneğine rastlamak mümkündür. Hız ayarı bulunan modellerde hassas bölgeler için daha düşük bıçak hızını kullanarak güvenli bir tıraş deneyimi elde edebilirsiniz.

Tıraş Makinesinin Özellikleri

Tıraş makineleri, şarj göstergesi, suya dayanıklılık ve oynar başlık gibi birçok fonksiyonel özellik ile donatılır. Tutuş ve makineyi kavrama konusunda ergonomik bir yapıya sahip olan cihazların her türlü kesim ya da şekle uygun bıçak alternatifleri bulunur. İhtiyacınıza yönelik bir tıraş makinesi satın almadan önce, saç ya da sakalınızda nasıl modelleri tercih ettiğinizi göz önünde bulundurmanız gerekir. Tıraş makinesi seti, farklı bıçak yapılarıyla tek cihazda farklı kesim seçeneklerine sahip olma konusunda size avantaj sunar. Hassas cilde sahip olan erkekler, cihazı kullanmadan önce tıraş edecekleri bölgeye tıraş jeli ya da köpüğü sürerek bölgeyi nemlendirebilirler. Nemlenen alanda tıraş işlemi daha kolay bir hale gelir. Saç ve sakal yoğunluğunuz da, tıraş makinesi seçiminde dikkat etmeniz gereken bir kriterdir. İnce makaslı başlıkları kullanarak sakal ya da saçınızda daha detaylı rötuşlar yapabilir, döner başlıklar ile çene bölgesi gibi alanlarda her kıvrımda bulunan tüylerin eşit miktarda kesilmesini sağlayabilirsiniz. Taraklı başlığa sahip olan modeller, uzun bıyık, sakal ve favorileri tarak yardımıyla düzleştirerek eşit şekilde kesilmesine yardımcı olur. Şarjlı modellerde pil dolumu konusunda hız kazanmak adına hızlı şarj özelliği bulunan modelleri inceleyebilirsiniz. Cilt tipi de, tıraş makinesi seçiminde büyük bir rol oynar. Hassas ciltlere yönelik tasarlanan modeller ile tahriş ya da kızarıklık gibi istenmeyen durumlara karşı önleminizi alabilirsiniz. Sahip olduğunuz tıraş makinesinin kullanım kılavuzuna göz atarak kullanım fonksiyonları, bıçak türlerinin hangi model kesim yapabildiği ve şarj süresi gibi detaylar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Tıraş makineleri, kullanıcılara düz ve döner başlık olarak iki farklı başlık seçeneği sunar. Döner başlıklı modeller, düz başlıklara nazaran kıvrımlı bölgelerde yapılan geçişlerde daha konforlu bir kullanım elde etmenize olanak tanır. Düz başlıklı modeller ise saç ve favori kesimi için daha uygundur.

En Çok Tercih Edilen Tıraş Makineleri

Markaların sunduğu modeller arasından hangisini alacağınıza karar veremiyorsanız en çok tercih edilen tıraş makinesi modellerine göz atabilirsiniz:

  • Philips Bodygroom 1000 Serisi BG105/11 Islak Kuru Tıraş Makinesi

Philips tıraş makinesi alternatifleri içerisinde en çok tercih edilen serilerden biri olan Bodygroom BG105/11 kodlu model, bir adet pille çalışan ve kablosuz kullanım avantajına sahip olan bir cihazdır. Koltuk altı ve burun içi gibi hassas bölgelerde dahi kullanabileceğiniz makine, cilt koruma özelliğine sahip bıçak tasarımına sahiptir. Takılıp çıkarılabilen tek bir bıçağı bulunan Bodygroom serisi üyesi, 0.5 milimetreye kadar yakın düzeltme alternatifi sunar. Modelin bıçak boyutu 3 milimetredir ve AA türü pil ile çalışır. Su geçirmez özelliği sayesinde duş ve banyoda da kullanılabilme opsiyonu bulunan Bodygroom 1000, kauçuk materyalli tutma yeri ile cihazın iyi bir şekilde kavranmasını sağlar. Oldukça ergonomik yapıya sahip olan tıraş makinesi, portatif boyutu dolayısıyla bir kese ya da bakım çantası içerisine kolaylıkla sığarak seyahatlerde de yanınıza alabileceğiniz bir tasarımdadır. Cihazın kesici genişliği 32 milimetredir. Ünitesi ise çift yönlü düzeltme alternatifi sunar. Tahriş gibi cilt üzerinde istenmeyen durumlara karşı cildinizi koruyan modeli tüm hassas bölgeler dahil vücudunuzun dilediğiniz alanındaki tüyleri düzeltmek ya da kısaltmak için kullanabilirsiniz.

  • Philips 1100 AquaTouch Islak Kuru Tıraş Makinesi

Philips markasının bir diğer popüler modeli olan 1100 AquaTouch 3 başlıklı tıraş makinesi, markanın kablosuz tıraş deneyimi sunan bir diğer seçeneğidir. Tıraş sisteminde ComfortCut bıçaklar kullanılan model, üç adet ve 3 yönde oynar başlığı ile sakal tıraşında sıfır numara elde etmek isteyen kişiler için cazip bir seçenek olarak gösterilebilir. Hafif kıvrımlı yapısı ve döner bıçakları sayesinde yüz kıvrımlarına uyum sağlayan tıraş makinesi, kuru ya da ıslak yapılacak tıraşlarda kullanılabilir. Islak tıraşlarda en iyi sonucu almak için, yüzünüze jel ya da köpük uygulayarak tıraş işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Tek bir düğmeye dokunarak tıraş başlığını açabilir, kolay bir temizlik süreci elde edebilirsiniz. Cihaz, 8 saatlik şarj ile 40 dakikaya kadar kablosuz tıraş deneyimi sunar. Tıraş makinesi üzerinde yer alan pil göstergesi, cihazın şarj doluluk oranını öğrenmenize yardımcı olur. Cihazın 3 farklı bıçağı, kendi kendine bilenen bir özelliğe sahiptir. Bu özellik, tıraş makinesini uzun yıllar boyunca verimli bir şekilde kullanmanızı sağlar.

  • Fakir Stubby Kuru Tıraş Makinesi

Tam şarj ile yaklaşık 40 dakikaya kadar kullanım sunan Fakir Stubby model sakal tıraş makinesi; gold, gümüş, kırmızı ve siyah renk seçeneklerine sahiptir. Şarj güç göstergesi bulunan modelin pili 8-10 saat aralığında tam dolum yapar. Cihazın başlığı çıkarılabilir özelliktedir ve bıçak materyalinde paslanmaz çelik yer alır. Modelin başlığı çıkarılabilir ve yıkanabilir fakat cihazın kullanım alanı yalnızca kuru tıraş için uygundur. Sakal düzeltme ve kısaltma için tasarlanan model, şarja takılıyken ya da kablosuz bir şekilde kullanılabilir. Stubby tıraş makinesi, 1.8 metre boyutunda bir kabloya sahip olarak kullanıcılara tıraş işlemi sırasında geniş bir alan sunar.

  • Braun 5 Serisi 50-B1000s Islak Kuru Tıraş Makinesi

Islak ve kuru kullanıma uygun olan Braun 5 serisi tıraş makinesi, üç farklı hareket edebilen tıraş bıçağı tasarımına sahiptir. EasyClean sistemleri ile temizliği daha pratik bir hale getiren model, Li-İyon pilleriyle 3 haftaya kadar kablosuz bir şekilde kullanılabilir. Hızlı şarj özelliği ile tek tıraş için beş dakikada hazır hale gelen tıraş makinesi, ergonomik tasarımıyla tutuş açısından konforlu bir kullanım sunar. Braun 5 serisinin 50-B1000s tıraş makinesini kuru olarak, köpük ya da jel ile ya da duş sırasında güvenle kullanabilirsiniz. EasyClick özelliğiyle cihaz başlığını kolaylıkla değiştirerek çoklu bir kullanım elde edebilir, sakalınızı dilediğiniz şekilde kısaltabilir ya da düzeltebilirsiniz.

  • Powertec TR-258 Sakal Kuru Tıraş Makinesi

Sakal kesimi ve düzeltim işlemine uygun olarak tasarlanan Powertec TR-258 tıraş makinesi, 1 ila 6 milimetre aralığındaki kesim aralığı ayarlama başlığı sayesinde sakal uzunluğunu dilediğiniz şekilde ayarlama avantajı sunar. 1,2 ve 3 numara başlıklara sahip olan, favori düzeltme gibi sakal harici diğer alanlarda da kullanılabilir. Paslanmaz çelik materyalden elde edilen ve hassas bileylenme işleminden geçirilen bıçaklar, kişilere uzun süreli bir kullanım ömrü sunar. 60 dakika boyunca kablosuz bir şekilde kullanılabilen tıraş makinesi, ergonomik tasarımı sayesinde kolay bir tutuş deneyimi elde etmenize yardımcı olur.

Editör: Haber Merkezi