Gizem TABAN/İZ GAZETE- Önceki dönem Menemen Belediye Başkanı Memleket Partili Tahir Şahin, İz Televizyonu’nda yayınlanan Doğan Beyazgül ile Özgür Yorum programına konuk oldu. Beyazgül’ün sorularını yanıtlayan Şahin, çarpıcı mesajlar verdi.

‘SÖZÜMÜN ARKASINDAYIM’

CHP’den kendi isteğiyle kopmadığını belirten Önceki Dönem Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, “CHP, bizim baba ocağı değil, dede ocağı… Dede ocağından gelen bir gelenekle, CHP’nin Altı Ok’u ile büyüyen bir aile yapımız var. Oradan kopmayı kimse istemez. Benim aday adaylığım öncesinde bir sözüm var; CHP’li doğdum, CHP’li öleceğim. Ama ne yazık ki CHP’li doğsak da CHP’li ölmeye müsaade etmeyen bir anlayışla karşı karşıya kaldık. Hepimiz biliyoruz; benden sonra aday gösterilen Serdar Aksoy beyefendi, yalanlarla oyunlarla bizi CHP’den attırdı. Ben buna rağmen CHP’ye dönmek için her yolu denedim. Benden sonra gelen arkadaşın, Menemen’e, Belediye’ye, CHP’ye ne tür zararlar verdiğini daha önce de çok kez anlattım. Tekrar anlatmanın bir anlamı yok. Bu arkadaş görevden alındı, tutuklandı, içeriye girdi. Ve ben, partiden kopmamak için Genel Başkan’a gittim. CHP’li doğdum, CHP’li öleceğim sözümün halen arkasındayım. O söze karşın Genel Başkan’a gittim ve sadece bir tek isteğim var, beni partiye döndürün dedim, isterseniz bana bir daha siyaset yaptırmayabilirsiniz, hiçbir yerde aday göstermeyebilirsiniz, buna saygı duyarım ancak beni yuvaya döndürün dedim. Maalesef 11 ay beklememize rağmen herhangi bir hareket olmadı, bize herhangi bir davet gelmedi. Gelseydi, toplu iğne deliği kadar düşünmeden CHP saflarında olurdum. İşin özü; o kadar çok kalmama ve haklı olmama rağmen, tabir yerindeyse boynumu kırıp ayaklarına kadar gitmeme rağmen maalesef 1 sene bekledim ama partiden davet gelmedi. Siz de etten, kemikten, duygudan oluşmuş bir insansınız, o kadar dayanabiliyorsunuz. Benim yerime başkası olsaydı, o kadar bile gitmezdi, ‘Beni partiye alın’ bile demezdi” diye konuştu.

‘ALTI OK’TAN KOPMADIK’

Şahin, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Seni ne diye partiye alacaklar’ şeklinde yorumlar olacaktır, o yorumları şöyle değerlendirebiliriz; aktif siyaset yapan insanlar, siyasetin göbeğinde olan insanlar, yani belediye başkanlığı yapan ya da adaylık düşünen, milletvekilliği yapan ya da adaylık düşünen insanlar, bizim partiye geri dönmemizi istemez. Onlar sadece azıcık bir gruptur ama bizim partiye geri dönmemizi isteyen o kadar çok vatandaşımız var ki… Ben diyeyim 100, siz deyin bin… Böyle bir talep var. Bu anlamda istemeden koptum mu? Evet, istemeden koptum. Hâlâ Altı Ok’ta gönlüm var mı? Zaten biz Altı Ok ilkelerinden hiç kopmadık. Sayın Genel Başkan Muharrem İnce ile siyaset yaparken de Altı Ok ilkelerinden kopmadık. Neden kopalım ki? Onlar bizim suyumuz, ekmeğimiz, hayatımız…” ifadelerini kullandı.

‘ÜÇÜNCÜ OLMAZDIM’

Şahin ayrıca, “Son yerel seçimde aday olsaydım, kafa kafaya üçlü bir yarış ortaya çıkardı; Cumhur İttifakı, Millet İttifakı ve Demokratik Sol Parti’nin (DSP) adayı olarak Tahir Şahin… Kimin kazanacağı belli olmazdı, birinci de olabilirdim ikinci de olabilirdim ama üçüncü olmazdım” dedi.

ADAY OLACAK MI?

‘Bir sonraki seçimde Menemen’de CHP size aday ol dese de demese de aday olacak mısınız?’ sorusuna yanıt veren Şahin, “‘CHP’nin adayı Tahir Şahin’ olsun şeklindeki yorumları da değerlendirdi.

Şahin, “Yorumlar için teşekkür ederim ancak şunu ayırmak lazım; eğer ben siyaset yapmaya devam edecek olursam ki ediyorum, Tahir Şahin’e bugüne kadar 1999, 2009, 2014, aday olduğunda bana oy verenler ister CHP’li olsun ister sosyal demokratlar olsun ister AK Partili ister MHP’li ister HDP’li olsun, eğer Tahir Şahin’e oy vermişse; sadece Tahir Şahin’in yapısal duruşu, karakteristik özelliklerini dikkate alarak, herkesi kucaklayan yapısını görerek bana oy vermişlerdir. Diyelim ki siyaset yapıyorum ve aday oldum, vatandaşımız Tahir Şahin’e oy verecekse; ‘CHP’den aday olmuş’, ‘Memleket Partisi’nden aday olmuş’ diye bakmadan oy verir. Biz şu anda Memleket Partisi’nde siyaset yapıyoruz. Bizim karakteristik yapımıza, Atatürkçü düşüncemize, inancımıza uyan bir anlayış görüyoruz. Genel Başkanımızda da partimizde de bu anlayışı görüyoruz. Şayet Tahir Şahin adaysa, karşı tarafın güçlü ya da güçsüz olduğuna bakmam. İşin özü şu; eğer Tahir Şahin yola çıkmışsa karşı tarafa hiç bakmadan yola çıkar. Ben Memleket Partisi’nden aday oluyorsam sadece kendime bakarım, CHP’nin de AK Parti’nin de MHP’nin de HDP’nin de adayına bakmam. Sadece kendimin ne yapabileceğime ne hizmetler üretebileceğime bakarım ve vatandaşımıza onları anlatmaya çalışırım. Ancak önümüzde bir Cumhurbaşkanlığı seçimi var, bence siyaset sahnesi bu seçimden kısa bir zaman sonra çok daha netleşecektir” açıklamalarında bulundu.

'10 KAT İLGİ GÖRÜYORUM’

Menemen’de yerel seçim sürecinde AK Parti’nin adayına çalıştığına yönelik iddialara da yanıt veren Şahin, şunları söyledi:

“Ben Menemen’de 20 yıl belediye başkanlığı yaptım ve sokağa çıktığımda çok büyük ilgi, sevgi, saygı görüyorum, 20 yıl boyunca da bunları gördüm. Ama bunun yanında bence en önemlisi 20 yıldan sonra Serdar Aksoy’u aday gösterdiler ve o arkadaş göreve gelir gelmez öyle bir algı oluşturdu ki, ‘Tahir Şahin Ak Parti’ye çalıştı’ algısı oluşturdu. Bunda da kısmen başarılı oldu. Çünkü toplumlarda ‘mevcut başkan ne söylerse doğrudur’ anlayışı vardır. İnsanlarımız da maalesef buna kısmen inandı. Ama ben ne köstek oldum ne destek oldum. Ben bunu Genel Başkan’a da söyledim. O algıyla beraber çok zorlu ve sıkıntılı günler yaşadım, hala sokakta bunun izlerini görüyorum. Ancak Serdar Aksoy’un görevden alınıp içeriye girmesinden sonra yapmış olduğu; adına ister ‘yolsuzluk’ deyin ister başka bir şey deyin, bunlar olunca Tahir Şahin’in haklılığı ortaya çıktı. Keşke haklı çıkmasaydım. Keşke Serdar Bey kendini, partiyi, Belediye’yi rezil etmeseydi, keşke bunlar olmasaydı. Bu algıyı yaratanlar şimdi sokağa çıkamıyorlar ama bu algıya maruz kalan ben; belediye başkanlığım sürecinde gördüğüm ilginin, sevginin ve saygının, haklı çıktıktan sonra en az 10 katını görmeye başladım.”

Editör: Haber Merkezi