Süper Lig’de ilk dördün hemen altında beşincilik için müthiş bir yarış sürüyor ikinci dörtlü arasında.

Geride bıraktığımız hafta Kayserispor ve Göztepe evinde kazanırken Trabzonspor deplasmanda Akhisar’ı devirdi. Kayserispor’un rakibi artık ligde ‘konuk’ sayılabilecek Karabükspor’du. Göztepe’nin rakibi Antalyaspor alt sıralardaki rakipleri bir önceki gün kazanınca İzmir’e iddialı gelmişti. Vali Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Türel bile takımla İzmir’e gelip tribündeki yerini almışlardı (İzmir Büyükşehir Başkanı Kocaoğlu’nu da aradı gözlerim. Keşke o da gelip kentinin takımnı yalnız bırakmasaydı). Antalya seyircisi de 90 dakika takımlarını destekledi. Ne var ki Avrupa aşkıyla Göztepe ağır bastı ve maçı 2-1 kazanmayı bildi. Kayserispor 41 puanla beşinci, Tarabzonspor 39 puanla altıncı, Göztepe aynı puan ve averajla yedinci, evinde Kasımpaşa karşısında iki puan bırakan Sivasspor ise 38 puanla sekizinci sırada.

GÖZTEPE KRİTİK MAÇI POKO, HALİL VE DEMBA BA İLE KOPARDI

Göztepe’de Kadu’nun iyileşmesiyle Kosanoviç kenarda kaldı geçen hafta. Cezalı Sabri’nin yokluğunda sağbekte Tanju ile sıkıntı yaşandı. Takımda herkes hemen hemen görevini yapmaya çalışırken Poko, iki golün asistini yapan Halil ve iki gole imzasını atan Demba Ba yıldızlaşan isimlerdi. Traore ve Gouffran’ın katkısı da önemliydi. Sarı kart gören kaptan Selçuk’la riske girmek istemeyen Tamer Hoca erken sayılabilecek bir değişiklikle 58’de Rotman’ı aldı oyuna. Çünkü Poko da 19’da sarı kart görmüştü.

Göztepe maça temkinli başlayan taraftı. Antalyaspor’un şut attığı, kornerler kullandığı bir üçte birlik bölüm izledik ama giderek Göztepe dikine oynamaya başladı ve 32’de dişini gösteren Demba Ba ile de bu kez 37’de Halil’in nefis uzattığı topla golü buldu. Antalyaspor ilk yarının sonlarında iki kez tehlikeli gelse de Beto gole izin vermedi. İkinci yarıya daha istekli başlayan taraf ev sahibi Göztepe’ydi. 55’te Demba Ba’nın nefis kafası sağ doksanda patladı. 65 ve 66’da Demba Ba ve Poko ile- 72’de Rotman’la gollük pozisyonlardan sonuç çıkmadı ama 73’te gelişen kontratakta Traore Halil’e aktardı, o da yaklaşık 50 metre sürüp soldan altı pasa çıkardı ve Demba Ba’ya dokunmak kaldı, maç 2-0’a geldi. 80’de gelen Antalya’nın golü perdeyi kapattı ama FİFA Kokartlı hakem Aydınus’a da bir çift sözüm olacak. 58’de Halil ceza alanına girerken adeta biçildi ve “devam” dedi! Oysa bu pozisyonun layığı “frikik” ve “kırmızı kart”tı. Buna karşılık takdir haklarını maç boyunca Göztepe aleyhine kullanan Aydınus maçın son dakikasına girilirken Antalyaspor’dan Celutska’ya sarı kartlık pozisyonda direk kırmızı vererek vicdanını yıkamaya çalıştı.

Tamer Hoca’ya bu kez sadece atılan ve yenilen gol sayısını hatırlatmak istiyorum; 38-38. Ne demek istediğimi anlayacaktır.

İKİ TAKIM TARAFTARINA HELAL OLSUN

Bu arada iki takım taraftarını da alkışlamak gerek. Göztepe ve “Atatürk’ün Ordusu” dövizi asan Antalyaspor taraftarları sırayla maç öncesi, “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” sloganını haykırdı, İzmir Marşı’nı söyledi. Birbirlerinin tezahüratını alkışladı. Göztepe takımı tribünleriyle sevinç yaaşrken Antalya seyircisinin yenilse de takımlarını yanlarına çağırıp alkışlaması da görülmeye değerdi. Bunlar statlarda görmek istediğimiz güzel şeyler.

Bir alkış da Göztepe Başkanı Sepil ve Teknik Direktörü Tuna’ya; sezon başından beri olduğu gibi hakemlerle ilgili tek kelime etmiyorlar. Bravo doğrusu.