Meme kanseri ile mücadele eden kadınlara destek olmak amacıyla Sağkal Derneği için yarışan 8 kadın yelkenci, ilk gün Cumhuriyet Kupası'nı, ikinci gün Mavi Vatan Kupası'nı ve turnuvanın üçüncü gündeki son etabında Barbaros Hayrettin Paşa Kupası’nı kazandı. Her yarışta 40 tekneyi geride bırakarak 3 kez “first finish” yapan başarılı ekip böylece Overall ve Kadın Yelkenciler kategorilerinde de büyük kupayı kaldırıp ulaşılması zor ve çok anlamlı bir başarıya imza attı:

· 29 Ekim, Cumhuriyet Kupası Birincilik

· 30 Ekim, Mavi Vatan Kupası Birincilik

· 31 Ekim, Barbaros Hayrettin Paşa Kupası Birincilik

· OWERALL Birincilik Kupası

· Kadın Yelken Takımı Birincilik Kupası

“UMUDA YELKEN AÇANLAR KAZANIR”

Meme kanseri ile mücadele ve farkındalık çalışmaları yürüten Sağkal Derneği adına bir bağış kampanyası yürüten kadın sporcular, "bu amaç bizi daha da ateşledi ve tüm ekip birbirimize kenetlendik. Daha çok kadına faydamızın dokunacağını bilmek mücadele azmimizi arttırdı. Tüm kamuoyunu kampanyamıza destek olmaya çağırıyoruz" diyerek Sailmaster ve Live Basic'e teşekkür ettiler. Ekip üyesi Zeliha Silleli Ünal, "yarışlara başlarken 8 kadın yelkenci olarak umuda yelken açıyoruz demiştik. Cumhuriyet ve Mavi Vatan kupalarının ardından 3. gün yarışı olan Barbaros Hayrettin Paşa etabında da birinciliği kazandık ve turnuvayı toplamda 5 kupa ile tamamladık, bu nedenle çok mutluyuz. Bu güzel organizasyona emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

"BU ŞAMPİYONLUK KUPASI İYİ YÜREKLİ İNSANLARA AİT"

Sağkal Derneği Genel Sekreteri olan Ünal, “bu şampiyonluk kupası meme kanseri ile mücadele kampanyamıza destek olan bütün iyi yürekli insanlara ait. Onların varlığı bize güç verdi. Açtığımız bu kampanya ile kanser tedavisi gören ve Umut Evleri'mizde misafir ettiğimiz değerli kadınlarımıza daha çok umut olmak için Sağkal Derneği, Umut Atölyesi Evleri Projesini destekliyoruz. Tüm ülke kamuoyuna, haydi şimdi bağışlarınız ile meme kanseri ile mücadele eden kadınlarımıza destek zamanı diyoruz. Bizimle birlikte umuda yelken açın çünkü umuda yelken açanlar kazanır" dedi.

"Hayatın içinde kal" kampanyasına destek olmak için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz

https://fonzip.com/sagkal/sagkal-hayatin-icinde-kal

Editör: Haber Merkezi