Sosyal medyada yer alan açıklamasında taraftara teşekkür eden başarılı teknik adam, şunları söyledi: "Bilinmesini isterim ki, kulübün yaşadığı sıkıntılara ek olarak holdingden gelen bütçe kısıntısı sonucu, kulüp yönetiminin tasarrufu doğrultusunda bu ortak kararı alma gerekliliği doğmuştur. Tüm Karşıyakalılara büyük bir üzüntüyle veda ediyorum. İçinde bulunulan şartlar uyarınca yeni bir oluşuma gitmek de yönetimin en doğal hakkıdır. Türkiye'de dört sene üst üste aynı görevde kalmak, aynı teknik ekibi korumak da zaten başlı başına bir istikrar simgesidir." 

Karşıyaka'da birçok hayali gerçeğe dönüştürdüklerini belirten Ufuk Sarıca, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Kendine, birbirine, camiana inanmadan hiçbir hayal gerçekleşmez. Bu 4 yıl boyunca bizim aramıza hiçbir şey giremedi, bu güveni sarsamadı ve belki de modern spor tarihinin bütçesel kıstaslar göz önüne alındığında en unutulmaz başarılarından birini elde ettik. Başarının mimarı Karşıyaka taraftarıdır; bu başarıya ortak olan yönetimlerimize, şube başkanlarıma, idari alandaki çalışma arkadaşlarıma ve başta Yaşar Holding olmak üzere tüm destekçilerimize teşekkürü borç biliyorum. Başarıya aç, tutkulu ve hayalleri olan bir başantrenör olarak geldiğim Karşıyaka'dan başım dik ve gururla ayrılabiliyorsam bu en çok da teknik ekibim ve tüm oyuncularım sayesindedir."

O COŞKU UNUTULMAZ

Pınar Karşıyaka'ya basketbolda altın dönemini yaşatan Ufuk Sarıca, Bostanlı'da bir parka adının verilmesine vesile olan taraftarlarına teşekkür ederken şampiyonluk kupasıyla sahile geldikleri geceyi unutmayacağını söyledi. Sarıca, açıklamasına şöyle devam etti: "Kupayı sahile getirdiğimiz akşamı Karşıyakıların da unutmayacağını biliyorum. Pınar Karşıyaka'nın bundan sonra da nice başarılara ulaşacağına ve Türk basketbolunun mihenk taşlarından biri olarak yükselmeye devam edeceğine eminim."

Ufuk Sarıca, 2012-13 sezonunda iş başı yaptığı Pınar Karşıyaka'ya 2014'te Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası, geçen yıl lig şampiyonluğu kazandırdı. Sarıca, takımıyla 2013'te Eurochallenge, geçen yıl da Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda final oynattı.

İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi