Geldiğinde altyapıda bu kadar kaliteli oyuncu beklemediğini belirten Altay Teknik Direktörü Ümit Turmuş, "Açıkçası bir hazinenin üzerinde oturuyoruz. Gençleri adım adım değerlendirmek zorundayız. Atakan, Ulaş ve Muhammet'i kazandık. Zamanla kadrodaki altyapı oyuncularının sayısı artacak. Altay gençler yönünden çok şanslı" dedi. Gençlerin performansının kadroyu da disipline ettiğini ifade eden deneyimli çalıştırıcı, "Tecrübeliler rakipsiz olmadıklarını görüyorlar. A takım ve altyapı arasında kaydırmalar yapabilirim. Altta iyi gördüklerimi buraya, burdan da alta oyuncu göndermem mümkün. Futbolcuların bu rekabeti yaşamaları lazım" diye konuştu.

Şampiyonluğa oynayan bir takım olduklarını belirten teknik direktör Turmuş, "Bunu gizleyecek halimiz yok, bunun stresini kaldırmak zorundayız. Önümüzdeki 3 maçta alacağımız sonuçlarla lideri yakalayıp avantajlı bir pozisyona geçmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

"Adaletli olmak zorundayım" diyen Ümit Turmuş sözlerini şöyle sürdürdü: "Herkese eşit mesafedeyim. Kimi iyi görüyorsam formayı veriyorum. Futbolcuların işleri sahada. Çalışsınlar, oynasınlar" mesajı verdi. Daha önce Altay'da Süper Lig ve TFF 1'inci Lig'de çalışıp başarılı grafik çizmesine rağmen mağdur olduğunu sözlerine ekleyen Turmuş, "Ayın antrerönü seçildiğimde gönderildim. Kurduğum takım TFF 1'inci Lig'de Kasımpaşa ile final oynadı, Süper Lig'de orta sıralardaydık. Altay yetiştirici ve yarışmacı bir kulüp, dokumuz uyuşuyor. Çağırdılar, geldim" ifadesini kullandı. 

KARACABEY'DEN SEYİRCİ YASAĞI

Altaylı taraftarlar, Bursa İl Spor Güvenlik Kurulu'nun kararı doğrultusunda cumartesi günü deplasmanda oynanacak Karacabey Birlikspor karşılaşmasına giremeyecek. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun verdiği ceza gereği ev Karacabey Birlikspor'un seyircisinin alınmayacağı müsabaka öncesi Bursa Valiliği'ne başvuruda bulunan Karacabey Birlikspor yönetimi, Altaylı taraftarların da maça alınmamasını istedi. Valiliğin de bu talebi kabul ederek siyah beyazlı taraftarlarında karşılaşmayı izleyemeyeceği öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi