İZ GAZETE- 10 yıldır voleybol antrenörlüğü yaptığını ve son 2 yıldır Altay’da olduğunu söyleyen Kos, İzmir Voleybol Antrenörlüğü Derneği’nin de kuruluşunu gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi. Karahan ise, 5 farklı yerde voleybol okullarının olduğunu hatırlatarak, “Pandemiden öncesinde hedefimize yaklaşmışken araya pandemi girdi. Bu durumdan çok fazla etkilenen kulüpler oldu ve bu çok doğal. Ancak biz en azından yerimizi korumayı başarabildik. Okullarımız 2’si hariç hala aktif bir şekilde çalışıyorlar. Sayılar azalır, öğrenciler azalır, liglere ara verilir. Bu geçiş sürecidir zaten. En azından kapanan kulüpler arasında yer almamamız bizim açımızdan iyi bir durum. Kötünün iyisi diyebiliriz. Bu dönem sonladıktan sonra aynı hedeflerimizi kovalayacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Uzaktan eğitim yapmaya çalıştıklarını belirten Kos, sporun bu duruma çok elverişli olmadığını birebir temas ile daha iyi bir öğrenim olacağını söyledi. Kos, sokağa çıkma yasaklarından önce salonda gerekli hijyen önlemleri alınarak çalışmalar yapıldığını da belirtti.

‘ALTYAPILARIMIZDA GÜÇLÜ OLMAK İSTİYORUZ’

Altay voleybol takımının, 1920’de kurulduğunu daha sonra kapandığını çabalar sonucunda 2015 yılında tekrar kurulduğunu hatırlatan Hasan Tahsin Karahan, “Kulübümüz açısından zor bir seneydi. Kara bulutlar vardı üzerinde. Voleybol ile ilgili bir tecrübemiz yoktu biz işi bilen insanlarla çalışmak istedik. Yola koyulduğumuzda voleybol şubesi adının dışında hiçbir şeyimiz yoktu. Ne bir voleybol topumuz ne bir antrenörümüz. Sıfırdan kurulduk. Önce antrenörümüzü bulduk, sonra şubeleri açmaya başladık” dedi. Karahan, İzmir voleybolunda Altay Spor Kulübünün önemli bir yer kapladığını ve ilk akla gelen isimlerden olduğunu da sözlerine ekledi.

Altay’ın gelecek hedeflerini de değerlendiren Karahan, “Her sene çağımızın olanaklarına göre hedef belirliyoruz. Tabi ilk hedefimiz profesyonel ligler. Geçtiğimiz sezon bir kıvılcım olarak bölgesel lige katıldık. ‘Biz geliyoruz’ demenin ilk sesiydi bu. Şu an pandemiden durulduk. Sporu da tamamen vurdu bu virüs. Pandemi sonrası yine hedefimiz aynı. Altyapılarımızda da güçlü olmak istiyoruz. Mümkün olduğunca altyapımızla devam etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı. Karahan ayrıca altyapı olarak iyi yolda olduklarını belirtti.

‘FUTBOL VE BASKETBOLUN GÖLGESİNDE’

Serbay Kos ise, “3 yıllık bir projem olduğunu söylemiştim ilk başladığımızda. İlk 2 yılımız sporcuya yatırım yaparak geçti. İlk yılımızda İzmir liginde mücadele ettik, daha sonra süper lige girdik aynı dönemde bölgesel ligde çalışmalar yaptık. Bu sene için kişisel hedefim ikinci ligde de takımımızın olmasıydı. Pandemi bizi çok etkiledi. Bunun yanında tesis olarak daha fazla tesisleşmeye gidilmesi gerekiyor İzmir’de. Daha iyi sporcular çıkarabilmemiz için daha iyi salonlara ihtiyacımız var. Bundan sonraki dönemde umarım bunları İzmir’e kazandırırız” şeklinde konuştu. Kos, sporcularla ilişkilerinin iyi olduğunu yapısı gereği sporcuların bazen kendisinden çekinebildiğini de sözlerine ekledi.

Türkiye’nin voleyboldaki yerini ‘futbol ve basketbolun gölgesinde’ diye değerlendiren Karahan, “Bu branşın bu kadar gölgede kalması bizi üzüyor. Milli takımlarımız şampiyon oluyor, bundan bile haberdar olmayan bir ülkede yaşıyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi