Talat Papatya yaptığı açıklamada, 12 Haziran’da oynayacakları Trabzonspor maçına yönelik tüm hazırlıkları hız kesmeden sürdürdükleri belirterek, “Hepimizin bildiği üzere, COVID- 19’un tüm yaşam alanlarında olmak üzere, dünya ve ülkemiz futbol dünyasında sebep olduğu olumsuz etkileri malumunuzdur. Bu süreçte uğranılan kayıpların FIFA ve TFF’nin öneri metinleri uyarınca, adil ve eşitlik ilkesini bozmayacak bir şekilde uygulanması konusunda profesyonel kadrodaki oyuncuların tamamıyla ve teknik kadromuzla görüşmeler birkaç haftadır sürmektedir. TFF tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklama ile, maç takviminin de belirlenmesiyle birlikte, bu zamana kadar yapılan müzakereler sonunda bir kısım oyuncularla anlaşma sağlanmış olup, bunun dışında kalanlar ile ise görüşmeler sezon sonuna ertelenmiştir" diye konuştu.

Sezon sonunda kulüp tarafından koronavirüs nedeniyle uğranılan kayıplar hesaplanarak, anlaşma sağlayamadıkları oyuncularla FIFA ve TFF önergeleri doğrultusunda yeniden görüşmeleri başlatacaklarını belirten Papatya, “Tekrar anlaşma zemini arayacağız. Bu zor süreçte kulüp olarak, FIFA ve TFF tarafından önerilen ve en adil bir biçimde kulübümüzün haklarının tamamını koruyacağız. Aynı şekilde de oyuncularımızın da haklarını koruması kadar doğal bir şey yoktur.

Bu zor günleri futbol camiası olarak hep birlikte atlatacağımıza ve bu sürecin karşılıklı olarak anlaşmalarla tamamlanacağına olan inancımız tamdır" ifadelerini kullandı.

DHA

Editör: Haber Merkezi