Göztepe Rotary Kulübü tarafından bu yıl 19’ncisi düzenlenen Uluslararası Rotary Ulusal Egemenlik Kadınlar Sutopu Turnuvası 13-15 Nisan tarihleri arasında Buca Belediyesi Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yapıldı.

Buca Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen turnuvaya Yunanistan’ın Olympıakos, Chıos, Bulgaristan’ın Chernomoretz, Türkiye’nin ESTİ takımlarından toplam 75 sporcu katıldı. Üç gün süren turnuva zorlu ve bir o kadar da heyecanlı müsabakalara sahne oldu.

Göztepe Rotary Kulübü Başkanı Tolga Uskuç, 19.Rotary Ulusal Egemenlik Kadınlar Sutopu Turnuvasına her türlü desteği gösteren Buca Belediyesi’ne teşekkür etti.

Turnuvayı belediye meclis üyeleri ile birlikte takip eden Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, böylesi zorlu bir sporun turnuvasına ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını belirtirken sporculara “Zorlu günlerden geçerken sporu dünyaya barışı getirebilecek en önemli unsurlar arasında görüyorum. Uluslararası bu turnuva ve sizlerin sayesinde umarım barışa bir parça da olsa aracılık ederiz” sözleriyle seslendi.

3 gün süren zorlu müsabakaların ardından Türk takımı ESTİ birinciliği elde ederek kupayı kaldırırken, Yunanistan’ı temsil eden Olympiakos ikinci, Chios takımı üçüncülüğü kazandı. Bulgaristan takımı Chernomoretz ise turnuvayı dördüncü olarak tamamladı.

Editör: Haber Merkezi