Sakarya Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü tarafından alınan kararla yarınki maçta Altay taraftarının takımlarını desteklemesine izin çıkmadı. Alınan bu karar başta kulüp yönetimi olmak üzere taraftarların büyük tepkisini çekti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel de Altay taraftarının Sakaryaspor maçına alınmasına tepki göstererek, İzmir ve Sakarya Valisi’ni göreve çağırdı.

“VALİ VE EMNİYET MÜDÜRÜ GÖREVİNİ YAPSIN”

Altay taraftarına uygulanan ambargo ile ilgili yazılı açıklama yapan CHP’li Sertel, şunları söyledi:

“Şampiyonluğun kuvvetli adayı, İzmir’in güzide takımı, Süper Lig’de uzun yıllar İzmir’i temsil eden Büyük Altay’ın centilmen ve fedakar taraftarının güvenlik gerekçesiyle Sakarya maçına alınmaması akıl alır gibi değil. Altay seyircisinin Sakarya’ya girmemesi, maçın televizyonlarda yayınlanmaması şaibeli bir duruma yol açacaktır. Sakaryaspor taraftarının Altay Spor Kulübü taraftarı ile bir husumetinin olacağına inanmıyorum. İzmir Valisi, Sakarya Valisi ile görüşerek bu sorunun çözülmesi ve Altay taraftarının takımına destek olmasına müsaade edilmesini sağlamalıdır.

Eğer bir kentin Valisi ve Emniyet Müdürü gerekli önlemleri alamayıp çözümü taraftarı stada sokmamakta buluyorsa o kentte görev görmelerine gerek yoktur. Görevi bırakmalıdırlar. Ezeli rekabet içinde olan taraftarların dahi aynı statta maçı izlediği ülkemizde Altay’a uygulanan bu ambargo Türk spor tarihine kara bir leke olarak geçecektir. Yeşil sahada kazanamayanlar bu tür girişimlerle Türk sporuna büyük zarar vermektedirler.”

Editör: Haber Merkezi