Sepil, yeni teknik direktör Önder Özen'le Urla Adnan Süvari Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi. Sepil, 'Yeni bir sayfa açtıklarını' belirtirken, "Sezon ortasında teknik adam değiştirmek çok zor. İtiraf ediyorum ki; sezon başında söylediklerimi yapamadım. Hatalarımın farkındayım. Beklentileri karşılayamadık. Geriye dönüp baktığımızda, benden futbolculara kadar herkes hatalarından ders çıkaracak. Hedefimiz elbette Süper Lig. Durumumuz sezon başındaki gibi parlak değil. Ancak asla umutsuzluğa kapılmayacağız" diye konuştu.

Önder Özen'le gelecek planlarının uyuştuğunu dile getiren Başkan Sepil, "Önder hocayı her zaman beğeniyordum. Özellikle futbola bilimsel yaklaşımı beni etkiledi. Günümüz futbolunda Önder Özen'in yaptığı çalışmalar önemli. Zor dönemde göreve geldi ama başarılı olacaktır" ifadesini kullandı.

Göztepe'nin bir parçası olmaktan mutluluk duyduğunu belirten teknik direktör Önder Özen ise, Göztepe'nin kurulduğu 1925 yılından bu yana her maça kazanmak için çıktığını söyledi. 46 yaşındaki çalıştırıcı, şöyle konuştu:

"Şu an önümüzde 13 maç daha var. Artık ne yeni bir transfer dönemi ne de hazırlık kamp süreci yaşayacağız. Büyük laflar etmeye gerek duymuyorum. Tek hedef yarın Denizlispor'u yenmek."

Göztepe'nin kaliteli oyunculardan kurulu bir kadroya sahip olduğunun altını çizen Önder Özen, "Ligde son periyoda giriyoruz. Tablo ortada, şu anda 11'inci sıradayız. Yarın kazanıp 10'uncu olalım, daha sonra 8,7. ve 6'ıncı basamağa çıkalım. Ardından zirveyi düşünürüz" yorumunu yaptı. Taraftarlara da mesaj veren tecrübeli teknik adam, her büyük kulüpte olduğu gibi Göztepe taraftarının da başarısızlığa tahammülü bulunmadığını anlatırken sözlerini şöyle tamamladı:

"Biz her maça 12 kişi ile çıkmak istiyoruz. Göztepe taraftarının sabırsız olmasını anlayışla karşılıyorum. Biz onları memnun etmek için var gücümüzle çabalayacağız. Göztepe'ye ve İzmir'e kendimi kabul ettireceğime inanıyorum. Asla burada ateşten gömleği giymedim."

YENİ STAD 18 BİN KİŞİLİK

Basın toplantısında Gürsel Aksel Tesisleri'nin bulunduğu araziye yapılacak yeni statla ilgili çalışmalara da değinen Başkan Mehmet Sepil, şu açıklamayı yaptı:

"Şu an hukuksal süreci bekliyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı dava büyük zaman kaybına yol açmayacak. Büyükşehir'in otopark talebini Spor Bakanlığı'na ilettik ve 450 araç kapasiteli otoparkın yapımı konusunda anlaştık. Stadın kapasite ise 17-18 bin civarında olacak. Daha fazla ticari alan yapmak için kapasiteyi biraz düşürmek zorunda kaldık. Keşke Gürsel Aksel Stadı'nı altyapı için bırakabilseydik. Başka alana stat yapılması daha iyi olurdu. Ancak kimse bize yer göstermedi. Stadı başka bir yere taşımak için çok uğraştım ama başaramadım. Kasımpaşa ve Medipol Başakşehir statlarını çok beğeniyorum. O kulüplerinki gibi tesisimiz olacak. Gelecek sezon maçlarımızı Yeni Bornova Stadı'nda oynayacağız."

Onur ATIŞ/İZMİR, (DHA)