Türkiye Futbol Adamları Derneği (TÜRFAD ) İzmir Şubesi’nce 20’ncisi düzenlenen İnsanlar Yaşarken de Anılmalıdır Ödül Töreni Konak Belediyesi’nin Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Merkezi'nde yapıldı. Ev sahipliğini TÜRFAD İzmir Şube Başkanı Bahri Vreskala’nın yaptığı geceye İzmir’de spora gönül ve emek vermiş çok sayıda isim katıldı. Birçok ismin ödül aldığı törende Türkiye Kadınlar Futbol Ligi’nde üst üste 5 kez şampiyon olan Konak Belediyespor Kadın Futbol Takımı’na da ‘Şampiyonluk Başarı Ödülü’ verildi. Ödülü futbolcularla birlikte sahneye çıkan Konak Belediyespor Kulübü Başkanı Zeki Günen aldı.

ALTYAPIYA ÖNCELİK VERİLMELİ

Futbola gönül vermiş isimlerden böylesi anlamlı bir ödül almanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Günen, Türkiye'de yok olan spor ahlakının mutlaka yazılması gerektiğini vurgulayarak, “Bu ahlakı kazandırmak hepimizin görevi. Önceliği altyapılara vermeliyiz” dedi. TÜRFAD İzmir Şube Başkanı Bahri Vreskala da, Türk futboluna ve sporuna hizmet eden, kulüpler, sivil toplum örgütleri ve sporcuları yaşarken anmak için 20 yıldır “İnsanlar Yaşarken de Anılmalıdır” adıyla tören düzenleyip, ödül verdiklerini söyledi. Bu ödül töreni ile vefa duygusunu yaşatmayı amaçladıklarını belirten Vreskala, dernek olarak verdikleri mücadeleleri de anlattı. İzmir'in Türkiye'de futbolun oynandığı ilk yer olduğunu belirten Vreskala, dernek olarak başlattıkları ‘Alsancak Stadı Yıkılmasın’ kampanyasına İzmirlilerin destek verdiğini ve stat alanının alışveriş merkezi olmaktan kurtarıldığını söyledi. Vreskala, Türkiye’de yabancı sporcu sayısının çokluğuna vurgu yapan bir konuşma da yaptı.

SPOR, ANGARYA DEĞİL

Törene katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan ise, sporda Türkiye olarak kendi cevherlerimizi bulmamız gerektiğini belirtirken, gecede Tire’ye kazandırdığı spor tesisi nedeniyle ‘Tesis Ödülü’ alan Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek de, sporu angarya olarak görmediklerini, sporun sağlıklı bireylerin yetişmesi için çok önemli olduğunu kaydetti.

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği İzmir Şube Başkanı Dr. Şaban Acarbay da, insanların yaşarken anılmasının vefa için çok önemli olduğunu kaydetti.

ÖDÜL ALANLAR

Törende, İGC Başkanı Misket Dikmen'in yanı sıra İGC eski Başkanı Erol Akıncılar Basın Özel Ödülü'ne, İGC üyeleri Sedat Yılmaz ve Erhan Hartaç’a da, ‘Spor Basını Ödülü’ verildi. Ödül alan diğer isimler ise şöyle:

Neşe Can Hürtürk, Ayşen Nazlı, Ertap Mülayım, Özer Kırca, Saffet Soner Duran, Halim Bezircilioğlu, Orhan Cura, Eren Gevgeli, Mustafa Hilmi Dişbudak, Erol Ersoy, Yavuz Karaozan, Bülent Atak, İpek Yalınkılıç Çama, Cüneyt Biçer, Ahmet Çelenay, Behiç Basatuğrul, Nail Yalınkılıç, Kahraman Torumtay, Günay Üçer, Engin Aksoylar, Asil Gürcan, Nihat Umut, Ceyhan Yazar, Erkan Köksal, Osman Koçanaoğulları, Ümit Yoket, Aziz Ferit Böcütoğlu, Aynur Aydoğan, Mehmet Düzgören, Erhan Kırçanoğulları.

Editör: Haber Merkezi