Gaziemir Spor Salonu'nda oynanan derbi sonrası Rota Koleji Voleybol Şube Sorumlusu İlker Duru, Karşıyaka İstatistik Antrenörü Burak Simit'ten darp, Genel Menajer Halis Özlütürk'ten ise azmettirme suçlamasıyla şikayetçi oldu. Simit ve Özlütürk de darp edildiklerini belirterek Rota Koleji yöneticilerini şikayet etti. Hastane raporlarını alan taraflar, dün saat 22.30'a kadar Gaziemir İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde tutuldu. 


Nöbetçi savcının olayı 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliği Önlenme Yasası kapsamında değerlendirdiği, tarafların birbirlerinden davacı olduğu ifade edildi. Olaylarda İlker Duru'nun kaşının açıldığı ayrıca yüzünde darp izlerinin bulunduğu, Burak Simit'in yüzünden yaralandığı, Halis Özlütürk'ün ise başından yaralandığı bildirildi.

İLKER DURU: "SALDIRDILAR"

Rota Koleji Voleybol Şube Sorumlusu İlker Duru, bitiş düdüğünün ardından Karşıyaka Genel Menajeri Halis Özlütürk'ün kucağında çocuğuyla maçı izleyen bir seyirciye küfrettiğini, olayı anlamaya çalışırken Karşıyaka İstatistik Antrenörü Burak Simit'in protokol tribününe tırmanıp kendisine yumruk attığını iddia ederken şunları söyledi:

"Bize saldırıda bulunan bir taraftar daha vardı. Menajerleri bulunduğumuz yere su şisesi attı. Bizim seyircimiz aileler ve çocuklardır, ancak maçı ertelemek istemediğimiz için Karşıyaka seyircisi sürekli küfretti. Ceza almaları için Federasyon'a başvuracağız. Her sene aynı şeyler oluyor. Bunlardan utanıyoruz. Görüntüler elimizde. Mahkemede hesaplaşacağız."

HALİS ÖZLÜTÜRK: "KÜFÜRLE BAŞLADI"

Karşıyaka Genel Menajeri Halis Özlütürk, maçtan sonra kucağında 2-3 yaşlarında çocuğu ve yanında eşi olan Rotalı bir taraftarın takım kaptanları Buket'e küfrettiğini söyledi. Bu kişiden şikayetçi olacaklarını belirttikleri sırada protokol tribünündeki Rota Koleji yöneticilerinin kendilerine, "Şerefsizler" diyerek küfürler savurduğunu dile getiren Özlütürk, şöyle devam etti:

"Roto Koleji Voleybol Şube Sorumlusu İlker Duru bana pet şişe attı. Protokolden başıma gelen sandalye nedeniyle yaralandım. Ayrıca üzerimize cam bardak fırlatıldı, masa hakeminin kafasına dikiş atıldı. Hem bende hem de antrenörümüz Burak Simit şikayetçi olduk. Görüntülerde bize yapılan saldırı ortada."

ERTELENME İSTENMİŞTİ

Karşıyaka Asrın Grup yönetimi, 7 oyuncunun şiddetli grip yüzünden yatağa düşmesi üzerine cuma günü Rota Koleji'nden müsabakanın ertelenmesini talep etmiş, ancak olumsuz yanıt almıştı. 

 
Editör: Haber Merkezi