Michigan Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra NBA'e draft edilemeyen 2.05 boyundaki basketbolcu, D League'de Idaho Stampede, Yunanistan'da Ilysiakos ve Fransa'da JA Vichy'de oynadı.

2010'da, tüm dünyayı gezerek basketbol şovu yapan Harlem Globetrotters'la anlaşan ABD'li basketbolcu, "Thunder Petway" lakabıyla 1 sezon burada oynadıktan sonra döndüğü Avrupa'da, Rethymno macerasının ardından Olympiakos'ta parladı. Yunan devinde Euroleague finali oynayarak ligde şampiyonluk yaşayan Petway, geçen sezon da Karşıyaka'yla görüşmesine rağmen Dimamo Sassari'yi tercih etti. Petway'in kariyerinde Yunanistan ve D League'de smaç şampiyonluğu da bulunuyor.

SARICA TANIDIK SEÇTİ

Pınar Karşıyaka'da 4 yıl göreve yaptıktan sonra yeni sezon öncesi Beşiktaş'a antrkenör olan Ufuk Sarıca, yeşil kırmızılılardaki eski oyuncularını da unutmadı. Pınar Karşıyaka'da birlikte çalıştığı yardımcı antrenörleri de beraberinde götüren Ufuk Sarıca, yeşil-kırmızılılarda 2014-15 sezonunda şampiyonluk yaşadığı kadroda yer alan isimlerden DJ Strawberry ve Erkan Veyseloğlu'nu da yeni takımına transfer ettirdi. Strawberry, Karşıyaka'daki şampiyonluğun ardından Yunan devi Olympiakos'un yolunu tutmuş, Erkan da tercihini Türk Telekom'dan yana kullanmıştı. Ufuk Sarıca, kendisinden önce 2011-12 sezonunda Pınar Karşıyaka'da forma giyen İlkan Karaman'ı da siyah-beyazlılarda antrenmanlarda deniyor. 

Editör: Haber Merkezi