SPOR Toto Basketbol Ligi'nde bir menajerlik şirketine olan 95 bin dolar borcunu ödeyerek transfer yasağını kaldıran Pınar Karşıyaka, daha önce prensip anlaşmasına vardığı Best Balıkesir'den guard Michael Green'le 1 yılı opsiyonlu 2 yıllık sözleşme imzalarken, Anadolu Efes'ten Furkan transferi gerçekleşmedi.

Best ilk etapta Green'in bonservisi için Pınar Karşıyaka'dan oyuncuya ödediği maaş ve menajerlik ücretini isterken, daha sonra yapılan görüşmede uzlaşma sağlandı.

Pınar Karşıyaka'nın 27 bin dolar aylık aldığı bildirilen ABD'li oyuncunun maaşına da zam yaptığı bildirildi.

Ayrılmak istediği için 2 hafta önce kadro dışı kaldığı Best Balıkesir'deki sözleşmesini fesheden Green, İzmir'e gelip takıma katıldı. 31 yaşında ve 1.95 boyundaki Michael Green, kariyerinde daha önce Antalya Büyükşehir Belediyespor, Liege, Cantu, Paris Levallois, Sigma Barcellona, Khimki ve Venezia formalarını giydi, bu sezon ligde 15 sayı, 1.8 ribaund, 8.2 asistle oynadı. Pınar Karşıyaka'nın anlaştığı diğer isim olan Furkan Korkmaz'ın transferi ise, kulübü Anadolu Efes'in önce oyuncunun yerini doldurmayı şart koşması yüzünden gerçekleşmedi. Furkan'ın Banvit'le temasta olduğu öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi