Pınar Karşıyaka, yeni sezonda altyapıdan çıkan gençlere daha fazla forma şansı vermeyi planlıyor. 

Öte yandan Beşiktaş'la görüştüğü bildirilen Ufuk Sarıca'nın Anadolu Efes'ten ayrılan eski Pınar Karşıyakalı Jon Diebler ve yeşil kırmızılılardan ayrılması durumunda Colton Iverson'a talip olduğu öğrenildi.

YÖNETİMDE ÇATLAK

SPOR Toto Basketbol Ligi'nde 100 bin dolar ödeyerek sözleşmesini feshettiği Ufuk Sarıca'nın yerine antrenör arayışını sürdüren Pınar Karşıyaka Boşnak çalıştırıcı Nenad Markovic üzerine yoğunlaşırken gelişmeler, yönetimde çatlağa yol açtı.

Markovic'le imza aşamasına gelen yeşil kırmızılılarda Basketbol Şube Asbaşkanı Serdar Işıldar, Şube Başkanı Turgay Büyükkarcı'ya sitem etti. Ufuk Sarıca'nın ayrılmasından, antrenör adayları ve oyuncularla yapılan görüşmelere kadar pek çok konudan medya yoluyla haberdar olduklarını belirten Serdar Işıldar, kendisine bilgi verilmediğini, fikrinin alınmadığını söyledi. Turgay Büyükkarcı ise antrenör konusunda Başkan Mutlu Altuğ ve şube yönetiminden yetki aldığını belirterek karar aşamasında herkese danıştığını ifade etti.

Bu arada yabancı antrenörden yana olduğu bilinen Başkan Altuğ'un Markovic yerine Sırp Antrenör Aleksandar Trifunovic'le anlaşılmasını istediği, ancak yine de son kararı Büyükkarcı'ya bırakacağı, şube kararına müdahil olmayacağı öğrenildi.

Pınar Karşıyaka'da Ufuk Sarıca'nın ekibindeki yardımcı antrenörler Servet Özsüner, Engin Gençoğlu ve Arda Demirbağ'ın da Beşiktaş'a gideceği, yeni antrenörün ekibiyle göreve geleceği bildirildi.

Ergin KARATAŞ / İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi