Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir yeni yıla Bodrum’da girdi. Bodrumspor’un Çiftlik Mahallesi’ndeki tesislerini ziyaret eden Özdemir’e yeşil-beyazlı takımın kulüp başkanı Rıza Karakaya ve Antalyaspor Derneği Başkanı Fikret Öztürk ile Bodrumlu yöneticiler eşlik etti.

Spor tesislerini gezmeye üzerinde mavi eşofman takım ve spor ayakkabı ile gelen Özdemir “2020 yılını sağlık yönünden sıkıntılı olarak geride bıraktık ve umarım gelecek aşılarla da bu pandemi olayını geride bırakacağımız bir yıla başlamış oluyoruz. Tabi ana hedefimiz sahalarımızda futbol oynanırken taraftarlarımızı da tribünlerde görmek. Çünkü tribünlerde seyirci olmadığı zaman maçlar hiçbir zaman güzelliğine kavuşamıyor, oyuncular motive olmuyorlar, hakemlerimiz bile seyircisiz maç oynamaktan dolayı sıkıntıları var. Ben inanıyorum ki Mart ayından sonra, eğer pandemi şartları da uygun olursa bizim ana hedefimiz seyircili olarak liglere devam etmek olacaktır” diye konuştu.

“YAYINCI KURULUŞ İLE İLGİLİ SIKINTILARI AŞTIK”

Özdemir açıklamasının devamında ise “Yayıncı kuruluş Türk futboluna gerçekten çok büyük destekler vermiştir ve bu sene 4. Sözleşme yılımızı yaşıyoruz. 2021-2022 yılları sözleşmemizin son yılları olacak. Tabi ki BEIN Sports Türkiye'de spor olarak futbola ve spora çok büyük yatırımlar yaptı. Bu yatırımlarının hedefi buradan kazanç elde etmektir. Pandeminin Türkiye'de hatta dünyada yarattığı etki BEIN Sports'a çok büyük sıkıntılar yarattığının hepimiz tarafından bilinmektedir. Uzun uğraşılar sonrası neredeyse 5 aya yakın yaptığımız görüşmeler sonunda 30 Aralık günü hepsini bitirdik, anlaşmamızı imzaladık ve elde etmiş olduğumuz bize yapmış oldukları ödemeleri de kulüplerimizin hesabına 30 Aralık günü saat 11.00 gibi de havalesini yaptık. Bundan dolayı mutluyuz. Çünkü hepimiz biliyoruz ki hemen ocak ayının ilk günlerinde kış döneminin transfer dönemi başlayacak. Kulüplerin en çok paraya ihtiyaçları oldukları dönemde de bu paraları hesaplarına aktarmış olduk. BEIN Sports ile biz daha uzun süre çalışmak istiyoruz. Umarım çalışma fırsatımız olur. Çünkü gerçekten Türk futboluna büyük yatırım yaptılar ve bu yatırımlarının neticesini de sürdürmek istiyorlar. Onlarla ilgili de görüşmelerimiz devam ediyor. Umarım birliklerimiz devam edebilir, bunu ümit ediyoruz” dedi.

Özdemir açıklamasının devamında ise “Ocak ayı itibariyle maçlarımız başladı. Bu hafta sonundan itibaren Süper Lig, 2. Lig, 1. Lig maçlarımızın hepsi başlıyor. Ana hedefimiz futbol oynayarak bütün maçları tamamlamak” dedi.

“BEİN SPORTS BENZERİ SIKINTILAR AVRUPA ÜLKELERİNDE DE YAŞANDI”

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi ile ilgili bir soruya ise Özdemir “Ahmet Nur Çebi bey böyle bir açıklamada bulundu ama biz kendisi ile devamlı görüşüyoruz. Şu anda bir rahatsızlık geçirdi. Tekrar Covid-19 hastalığına yakalandı. Şu anda kendisi hastanede yatıyor ve bir an önce sağlığına kavuşmasını diliyorum. BEIN Sports'la tabi ki bazı sıkıntılarımız oldu. Ama netice olarak her tarafta var. Bu olaylar sadece Türkiye'de yaşanmıyor. Fransa, İtalya, Almanya, İngiltere Premier Ligi de dahil olmak üzere hepsinde problemler yaşanıyor. Biz karşılıklı görüşmeler sonunda hem bizlerin hem onların evet diyeceği bir neticeye vardık. Bunun sonucunda anlaşmamızı yapıp protokolü imzaladık” İfadelerini kullandı.

“KULÜPLERDE 14 FUTBOLCU KALANA KADAR MAÇLARIN ERTELENMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL”

Özdemir “Bir kulüpte 14 futbolcu kalana kadar herhangi bir şekilde maçların ertelenmesi söz konusu değildir. Eğer futbolcu sayısı 14′ ten aşağıya düşerse o zaman o takımın maçlarını erteliyorduk. Bunu tüm liglerde uyguladık ve bir çok maçı da erteledik. Bu ertelenen maçları ise bir program oluşturarak Ocak ayı içerisinde bitirmeyi planlıyoruz. 2. Yarıya başlarken bazı yeni prensipleri ortaya koyduk ve bunu ilan ettik. Bir defa diyoruz ki 14 olan sayı 9’a düşünceye kadar herhangi bir şekilde erteleme olmayacak. Eğer bir takımda maça çıkabilecek 9 oyuncu varsa maç ertelenmeyecektir. Ayrıcı 28 olan sayıyı 30’a, 30 olan sayıyı 35’e kadar arttırdık. Alt yapıdan istediği kadar oyuncuyu alıp, test yapmak şartıyla maçlarına devam edebilecek. Eğer bunları yerine getiremezse o takımı hükmen mağlup edip yolumuza devam edeceğiz. Başka türlü bu ligleri tamamlama imkanımız yok. 16 Mayıs’a kadar Türkiye’deki bütün ligleri tamamlamak istiyoruz. Çünkü 11-12 Haziran civarında Avrupa Futbol Şampiyonası başlayacak. Bunun için Milli takımın toplanıp antreman yapması gerekiyor. Milli takımımız açılış maçı için İtalya’ya gidecek. Bunun için başka hiçbir çaremizin olmadığını görünce bu sistemi meydana getiirdik.Ama ben ümit ediyorum ki hiçbir maçta hükmen yenilgi olayını kullanmayacağız. Bütün takımlarımız sahaya çıkacaklar ve maçlarını oynayacaklar. Tam kapasite seyircili oynanma olayını bu sene için kesinlikle düşünemiyoruz. Kapasitenin yüzde kaç olacağını ancak Sağlık Bakanı ile görüşmeler sonucunda belirleyebiliriz. Şuan yaşadığımız olaylar olağanüstü olaylar. Bin yılda bile zor rastlanan bir olay. Hiçbir futbolcu, hatta deplasmana giden futbolcu bile seyircisiz oynamak istemez” diyerek sözlerini tamamladı.

“BODRUMSPOR’DAN MİLLİ TAKIMA FUTBOLCU BEKLİYORUZ”

Öztürk tesislerde futbolcuların yeni yılını kutladı, ardından başarılar diledi. Öztürk “Bodrumspor’un tesisleri gerçekten çok modern ve güzel. Bu kaliteli tesislerde antrenman yapan Bodrumspor takımındaki oyuncularında çoğunun genç olduğunu gördüm. U19 ve genç Milli takımda inşallah bu ilçeden futbolcu göreceğiz. Ayrıca Bodrumspor ikinci ligde çok güzel mücadele ediyor. Fikret Öztürk ile birlikte daha da güçlendi. İnşallah Bodrumspor’u önümüzdeki yıllarda birinci ligde görebileceğiz” diye konuştu.

Özdemir’e basın açıklamasının ardından Karakaya ve Öztürk tarafından kulüp forması hediye edildi, futbolcularla hatıra fotoğrafı çektirdi.

SÖZCÜ

Editör: Haber Merkezi