TFF 1'inci Lig'de yarın saat 13.30'da evi İlçe Stadı'nda Ankara Keçiörengücü ile karşı karşıya gelecek Menemenspor'da sular durulmuyor. Hafta içinde deplasmanda 3-2 kazanılan düşme hattındaki direkt rakiplerden Adanaspor müsabakasında 6 yabancı oynattığı gerekçesiyle hükmen mağlup ilan edilmesi beklenen, bu olayın ardından Antrenör Orhan Terzi'yle yollarını ayırırken, teknik adamın otel rezervasyonu ile dönüş biletini iptal etmesi tartışma yaratan sarı-lacivertlilerde futbolcular idman boykutu gerçekleştirdi.

Maddi sıkıntıların yaşandığı kulüpte alacaklarını tahsil edemeyen futbolcular sahaya çıkmasına rağmen antrenman yapmadı. Yönetim ise tesislere noter getirdi. Ancak noter takım sahaya çıktığı için futbolcular hakkında işlem yapamadı. Kurmayların kaptan Taşkın Çalış'la görüştüğü ve oyuncuların idman yapmaması halinde kendisini kadro dışı bırakacağını söylediği ifade edildi. Ancak futbolcuların geri adım atmadığı ve gerekirse Keçiörengücü maçına çıkmayacaklarını yöneticilere söylediği vurgulandı. Menemen'de geçen hafta Sikiru Olatunbosun parasını alamadığı gerekçesiyle sözleşmesini tek taraflı feshetmişti.

MENEMENSPOR'DAN AÇIKLAMA

TFF 1'inci Lig'de Adanaspor'la deplasmanda oynanan maçta sahaya 6 yabancı oyuncu sürerek yaptığı kural hatası nedeniyle hükmen mağlup edilecek Menemenspor'da yönetim son gelişmeler üzerine yeni açıklama yayınladı. Maç sonrası görevden alınan Antrenör Orhan Terzi'yle ilgili tartışmaların sürdüğü sarı-kırmızılılarda dün futbolcular ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle antrenman boykotu yaparken yönetim, oyuncuların hiç para alamadığı algısının yanlış olduğunu savundu. Menemenspor'un Orhan Terzi, boykot ve geçen hafta sözleşmesini tek taraflı fesheden Sikiru Olatunbosun'la ilgili açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Kamuoyunda 6 yabancı oyuncunun oynatılmasından Yardımcı Antrenör Orhan Terzi sorumlu tutulmuş gibi bir algı oluşturulmuştur. Fakat işin aslı şudur ki Orhan Terzi haddini aşan sözler sarf etmiş ve bunun sonucunda kendisi ile yollarımız ayrılmıştır. Konu ile ilgili maçın hemen ardından yardımcı antrenörümüz Mehmet Ali Beşel, 6 yabancı oyuncunun sahaya sürülmesi hususunda hatanın kendisi tarafından yapıldığını dile getirerek istifasını yönetimimize sunmuş fakat yönetimimiz bu hatanın sehven yapıldığı konusunu göz önünde bulundurarak, yardımcı antrenörümüz Mehmet Ali Beşel'in istifasını kabul etmemiştir.

Böylesi bir olaydan sonra sanki futbolcularımız hiçbir şekilde para alamıyorlar algısı oluşturulmaya çalışılmış, akabinde futbolcumuz Sikiru tek taraflı ödemelerden kaynaklı bir problemden ötürü takımımızdan ayrılmış algısı yaratılmıştır. Kulübümüz tarafından 2020-2021 sezonu içerisinde futbolcularımıza garanti ücretlerinin yüzde 60 ila yüzde 80 oranlarında ödemeleri yapılmıştır. Yine bugün futbolcularımıza garanti ücret ve maaş olarak toplam 400 bin TL ödeme yapılmıştır. Üstelik bu ödemelerin yayıncı kuruluşun ödeme yapmadığı dönemlerde yapılmış olması yönetimimiz açısından oldukça olumlu bir gelişmedir.

Oyuncumuz Sikiru, sözleşmesini tek taraflı fesih etmesinin ardından yapmış olduğu bu hatasını anlamış, avukatı aracılığı ile kulübümüzle anlaşma zemini aramıştır. Oyuncumuzun avukatı ile yönetim kurulumuzun karşılıklı yaptığı görüşmeler sonucunda, oyuncumuz Sikiru kulübümüze 40 bin TL ücret ödemiş, aynı zamanda 150 bin TL'lik alacağını bırakarak karşılıklı sulh protokolü imzalamıştır. Bu uzlaşmada hem kulübümüz hem de oyuncumuz kazanmıştır.

Yaşanan süreçte bizim bu olaylar zincirinde ön gördüğümüz mesele, bir antrenörün görevine son verilmesi veya futbolcuya para ödenmemesi değildir. 1942 yılında kurulan kulübümüzün içerisindeki İrlandalılar dün olduğu gibi bugün de, yarın da Bizans oyunları ile hainlik ederek kulübümüzü yıpratmaya çalışmış ve çalışmaya devam etmektedir. Menemen Spor Kulübü olarak dün de, bugün de, yarın da içimizdeki İrlandalılara geçit vermedik, vermeyeceğiz. Tüm spor kamuoyuna sevgiyle, saygıyla duyurulur."

DHA

Editör: Haber Merkezi