TUGAY CAN / İZ GAZETE - Menemen Belediyespor’da yılan hikayesine dönen kongrenin ardından, kongrede yaşanan usulsüzlükler sebebiyle Menemen 1. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından idari tedbir kararı konulmuştu.

19 Haziran Çarşamba günü Menemen 1.Asliye Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşen duruşmada kongrenin ardından alınan idari tedbir kararının kaldırılması yönünde karar verildi.

İdari tedbir kararının kaldırılmasının ardından Menemen Belediyespor’un lisanslama işlemlerinin yapılması bekleniyor.

‘LİSANSLAMA İŞLEMLERİ İÇİN…’

Sürece ilişkin İz Gazete’ye konuşan Menemen Belediyespor Başkan adayı Fikret Uzun “ Mahkeme süreci devam edecek. Bunu hakime biz kendimiz tavsiye ettik. Kulübün lisanslama işlemleri için ligde var olabilmesi için tedbir kararını geçici bir süre için kaldırıldı” dedi.

‘KAYYUM ATANMASI NOKTASINDA BİR TALEBİMİZ OLACAK’

Mahkeme sürecinin devam ettiğini ve duruşma tarihinin henüz netlik kazanmadığını kaydeden Uzun, “Bugün gerçekleşen mahkeme tedbir kararının geçici bir süre için kaldırılması adına özel bir mahkemeydi. Dolayısıyla mahkeme süreci devam etmekte. Tedbir kararının tekrar getirilmesinin ardından kulübe kayyum atanması noktasında bir talebimiz olacak” şeklinde konuştu.

NE OLMUŞTU?

25 Mayıs tarihinde gerçekleşen Menemen Belediyespor Olağan Kongresi’nde başkanlığa önceki dönem Menemen Belediye Başkanı ve Menemen Belediyespor Onursal Başkanı Tahir Şahin seçilmiş, kulübün kurucu başkanı ve Şahin’in kongredeki rakibi Fikret Uzun ise gerçekleşen kongrenin usule aykırı olduğu gerekçesiyle dava açmıştı. Menemen 1. Asliye Ceza Mahkemesi ise kongreye ilişkin ‘idari tedbir’ kararı almış, Tahir Şahin’in başkanlığı düşürülmüştü.

Editör: Haber Merkezi