YAĞIZ BARUT / İZ GAZETE- Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup 33. hafta karşılaşmasında Menemen Belediyespor sahasında Şanlıurfa Spor’u konuk etti. Karşılaşma golsüz sona ererken, İzmir ekibi ligin bitimine bir hafta kala şampiyonluğu garantiledi.

Menemen Belediyespor önümüzdeki sezon 27 yıllık tarihinde ilk kez Spor Toto 1. Lig’de boy gösterecek. İlçe Stadı'nda yaklaşık 5 bin futbolseverin izlediği maçın ardından büyük coşku yaşandı. Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy da maçı taraftarlarla birlikte takip etti..

YENİ BAŞKAN SERDAR AKSOY SÖZÜNÜ TUTTU

Geçtiğimiz günlerde Menemen’in yeni belediye başkanı Serdar Aksoy ile eski belediye başkanı ve aynı zamanda kulübün onursal başkanı Tahir Şahin arasında bir gerginlik yaşanmıştı. Belediyeye ait varlıkların spor kulübü için kullanılmasına sert tepki gösteren Aksoy, “Tüm giderler belediyeye yani Menemen halkına ait ama kulüp yönetimi bir başkasına ait, böyle şey olur mu?” diye sormuştu. Kulüple sorunu olmadığını dile getiren Aksoy, “Biz kulübümüze ve Menemen halkının hakkına sahip çıkacağız. Kulübün bir ailenin çıkarlarında paravan şirket olarak kullanılmasına izin vermeyeceğiz” demişti.

KULÜBE SAHİP ÇIKACAĞINI GÖSTERDİ

Bu tartışmalar sonrasında Aksoy, kulübe sahip çıkacağını geçtiğimiz hafta Bandırma Spor ile yapılan maçta şahsi hesabından karşılamak üzere, futbolcu başına 5’er bin lira galibiyet primi sözü vererek göstermişti. Daha sonrasında maçı kazanan oyunculara, antreman sırasında baklava ikram edip prim sözünü tutan Aksoy, ikinci söz olarak takımın şampiyon olması halinde futbolcu başına 10’ar bin lira prim sözü vermişti.

Bu tartışmalar yaşanırken, futbolcular ve taraftarlar ise şampiyonluk mücadelesinden bir an olsun vazgeçmedi. Menemen Belediyespor tarihinde ilk kez 1.Lig’e yükselerek adeta destan yazdı. Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ve spor kulübünün onursal başkanı Tahir Şahin arasındaki tartışmalar ise hukuki süreç sonrasında belli olacak.

Editör: Haber Merkezi